30 napos okos életmód kihívás felkészülési szakasz 4. nap, célkitűzés

4. Felkészülési nap

Már egyre jobban közeledik a 30 napos kihívás kezdete. Néhány nap és már nem csak a hozzáállásod hanem az étrended is meg fog változni. :)

Az első felkészülési napon lemérted magad fizikálisan és lelkileg is: 30 napos okos életmód kihívás felkészülési szakasz 1. nap

A második felkészülési napon megismerkedtél az alapanyagokkal ás elkezdted a beszerzéseket: 30 napos okos életmód kihívás felkészülési szakasz 2. nap

A harmadik felkészülési napon kiválasztottad, hogy milyen testmozgásokat fogsz végezni, hogy hol és hányszor: 30 napos okos életmód kihívás felkészülési szakasz 2. nap

Ha bármivel lemaradtál, akkor sincs veszve semmi, hiszen még mindent bepótolhatsz.

A mai felkészülési nap arról szól, hogy a hiányzó lépéseket is megtedd, ami a boldogabb és egészségesebb életedhez szükséges. A mai nap a célkitűzés napja. Az alábbi kérdéseket tedd fel magadnak és rögzítsd a válaszokat az első napi kérdéssorhoz hasonlóan a kihívásra nyitott füzetedben.

  1. Min szeretnék változtatni a külsőmmel kapcsolatban (fogyás, hajhullás, bőr, stb)?

  2. Min szeretnék változtatni az egészségemmel kapcsolatban (fogászat, betegségek, fájdalmak)?

  3. Min szeretnék változtatni a közérzetemmel kapcsolatban (alvás minősége, motiváltság, világszemlélet)?

  4. Min szeretnék változtatni az életemmel kapcsolatban (párkapcsolat, szülői kapcsolat, gyerekek, új lakóhely, tanulás, nyelvtanulás)?

  5. Min szeretnék változtatni az életmódommal kapcsolatban (étrend, mozgás, sport, kirándulások)?

Ha szeretnél változtatni bármiben, akkor ideje, hogy megtervezz mindent és cselekedj. Ha lyukas fogad van, akkor tervezd be a kihívásba a fogászatra járást, ha nem voltál nőgyógyászaton régóta, akkor iktasd be, ha halogattad a nyelvtanulást, akkor keress nyelviskolát, ha fájdalmaid vannak, akkor keress szakorvost, ha halogattad a rendrakást, akkor iktass be ilyen napokat, ha bőrproblémád van, jelentkezz be szakorvoshoz, döntsd el hágy kg-ot szeretnél fogyni, esetleg hízni, erősödni stb. A kitűzött célokat rögzítsd a füzetkédben, mert a gondolat elszáll az írás megmarad. Az első heti feladatokat is rögzítsd ennek megfelelően (mikor sportolsz, mikor mész orvoshoz, stb.

A lényeg, hogy önmagadért cselekedj és ne hagyd, hogy a megszokás vagy a lustaság miatt megint halogatni kezdj. Ígérd meg magadnak, hogy ezt a 30 napot végigcsinálod és esélyt adsz ennek a hónapnak arra, hogy az aktív közreműködéseddel megváltoztassa az életedet egy jóval boldogabb, szebb, egészségesebb és kiegyensúlyozottabb irányba.

Rajt hétfői előkészületei: 30 napos okos életmód kihívás felkészülési szakasz 5. nap

A kihívásban résztvevő facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/okosetrend/

Tipp: A cikkekben ajánlott táplálék-kiegészítőket én az IHerb oldaláról rendelem, mert nagyon megbízhatóak. A forgalmazott termékeik között találok megfelelő minőséget és általában az itthoni ár töredékért juthatok hozzá a termékekhez. Minden vásárlásnál a legutóbbi vásárlás 5%-át levásárolhatom. Az első rendelésnél a linkre kattintva 5 USD kedvezmény érvényesíthető a kosárban. A rendelésről bővebben az IHerb rendelés vám nélkül és ingyenes szállítással c. írásomban olvashatsz.

Ha bármilyen betegségben szenvedsz, akkor a táplálék-kiegészítők szedése előtt mindképpen kérd ki az orvosod véleményét és legyél figyelemmel arra, hogy az egyéni sajátosságok miatt esetleg másképp reagálsz rájuk. Minden esetben figyeld a szervezeted reakcióit, így egyszerre többet soha ne vezess be az étrendedbe. Ha többet szednél, akkor egymás után pár napos eltéréssel kezd el a szedésüket.

 

Hegedüs Eszter

A cikk jogvédelem alatt áll, másolása a forrás megjelölésével is tilos