30 napos okos életmód kihívás felkészülési szakasz 3. nap, sport célkitűzés

3. Felkészülési nap (szombati teendők)

Ha minden igaz, akkor mára már túl vagy a mérési napon: 30 napos okos életmód kihívás felkészülési szakasz 1. nap. Ha nem, akkor még bőven bepótolhatod. Tegnap pedig megismerkedhettél az alapanyaglistával, ami az ételek elkészítéséhez lesz szükséges: 30 napos okos életmód kihívás felkészülési szakasz 2. nap. Remélhetőleg már írtál bevásárlólistát is és szétnéztél, hogy mit honnan tudsz beszerezni, legalább fejben.

A mai nap fő feladata az lesz, hogy megtervezd, hogy milyen sportokat szeretnél űzni a kihívás alatt. Tehát ma célkitűzéseket kell tegyél és meg kell tervezd, hogy mit fogsz sportolni és hol és milyen gyakran. Azért adok kis segítséget.

A sport választásánál több szempontot kell figyelembe venned: kor, nem, testsúly, betegségek, célok, edzettségi fok, szabadidő mennyisége, pénzügyi helyzet.

Mindenesetre bármilyen helyzetben is vagy a kihívás egyik fontos összetevője a rendszeres sport még akkor is ha csak gyógytornászhoz tudsz elmenni. Ez azt jelenti, hogy minden héten 2-3 npon valamilyen sporttevékenységet ki kell tűznöd magad elé, mint célt.

Korosztálytól függetlenül javasolt napi 1 óra séta a friss levegőn. Ezt úgy is eszközölheted, hogy korábban szállsz le a buszról vagy esetleg szándékosan tovább mész vagy nem veszel igénybe tömegközlekedést ott, ahol egyébként eddig szoktál (vásárolgatás, boltba menetel). Erre nagyon hamar rá lehet kapni, mert a szervezet ezt néhány nap után már igényelni is fogja. Ha az egészségi állapotod engedi, akkor ezt a célt mindenképpen jó ha kitűzöd magad elé, mint egy fontos lépést az egészséges élet felé. A lustaságot most tedd félre.

A sétán túl is szükséges lenne mozogni, a következő két kérdés a hol és a mit. Most van itt az ideje annak, hogy keress egy edzőtermet, jógatermet, tánctermet, gyógytornászt, uszodát stb, ahová be fogsz iratkozni a jövőhéttől rendszeres testmozgásra. A havi bérletek általában jóval kedvezőbbek, mint az egyszeri belépések, érdemes keresgetni. Motiváció lehet az is ha egy barátodat is belerángattad a kihívásba, mert mehettek együtt. Persze otthon is mozoghatsz ha nincs elég időd elmenni, a lényeges, hogy megtervezd mit is szeretnél hányszor és hol. A kihívásra nyitott kis füzetedben rögzítsd, hogy miket szeretnél csinálni, hányszor egy héten és hol. Az első heti beosztást már el is készítheted.

Ehhez különben órási segítséget nyújtanak a youtube videói, ahol kedvedre keresgélhetsz angolul, magyarul vagy amilyen nyelven épp tudsz. Van testépítésről videó, táncról, jógáról és bármiről, így megtalálhatod mi lenne neked a leginspirálóbb.:)

Néhány ötlet:

  1. 30 napos táncos Kihívás
  2. 30 napos táncos-feszesítő Kihívás
  3. 30 napos jóga Kihívás

Kihívások személyi edzővel:

  1. Jillian Mitchell 1.szint
  2. Jillian Mitchell 2. szint
  3. Jillian Mitchell 3. szint

Egyéb ajánlások:

  1. https://www.youtube.com/channel/UCGvFmenjrUemtnMhMi7ImgQ/playlists
  2. https://www.youtube.com/user/FitnessBlender/playlists
  3. https://www.youtube.com/user/passion4profession/playlists

Amit én rendszeresen el fogok végezni (többek között): az öt tibeti rítus.

Persze nem muszáj csak kihívások között keresgélni. Van gerinctorna ha épp arra van szükséged, van idősebbeknek való kímélőbb mozgásforma is. A lényeg, hogy ülj le és keresd meg azt, ami hozzád a legjobban illik és tervezd meg a jövőhetedet. Ha otthon szeretnél mozogni, akkor számos jobbnál jobb videót fogsz találni. Sok sikert a keresgéléshez!

Vasárnapi teendő a célkitűzés: 30 napos okos életmód kihívás felkészülési szakasz 4. nap, célkitűzés

A kihívásban résztvevő facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/okosetrend/

Tipp: A cikkekben ajánlott táplálék-kiegészítőket én az IHerb oldaláról rendelem, mert nagyon megbízhatóak. A forgalmazott termékeik között találok megfelelő minőséget és általában az itthoni ár töredékért juthatok hozzá a termékekhez. Minden vásárlásnál a legutóbbi vásárlás 5%-át levásárolhatom. Az első rendelésnél a linkre kattintva 5 USD kedvezmény érvényesíthető a kosárban. A rendelésről bővebben az IHerb rendelés vám nélkül és ingyenes szállítással c. írásomban olvashatsz.

Ha bármilyen betegségben szenvedsz, akkor a táplálék-kiegészítők szedése előtt mindképpen kérd ki az orvosod véleményét és legyél figyelemmel arra, hogy az egyéni sajátosságok miatt esetleg másképp reagálsz rájuk. Minden esetben figyeld a szervezeted reakcióit, így egyszerre többet soha ne vezess be az étrendedbe. Ha többet szednél, akkor egymás után pár napos eltéréssel kezd el a szedésüket.

 

Hegedüs Eszter

A cikk jogvédelem alatt áll, másolása a forrás megjelölésével is tilos