Az ember a roggyant elméjű faj

"Csak a mély gyökerű fák nőnek magasra."

Az állatok ösztönös lények és mindezért valamilyen számomra meg nem értett oknál fogva alacsonyabb rendű élőlénynek tartja az emberiség mindannyiukat, ők ösztönből jól táplálkoznak azon természetes élőhelyeiken, ahol az ember mindebbe a rendszerbe még nem piszkált bele, sokszor megkeresik a gyógynövényeket és elrágcsálják ha épp valami bajuk van, ha valami gyomorpanaszt vagy hasmenést okozott nekik azt elkerülik.

Az emberből pont ez az ösztönösség hiányzik, ennek a helyét átvette az önhittség és az önfejűség. Az ember az, aki nagyképű, elbizakodott, fölényeskedő, öntelt, beképzelt, fellengzős, fölényes, az állatokból mindez hiányzik. Így az ember nem kizárólag a saját egészségében okozott komoly károkat.

Az ember az a faj amelyik képes az elméjét arra használni, hogy merő jószándék látszata mögé bújva iszonyatos ön és világpusztításba kezdjen.

Megkezdődött a Föld történelmének hatodik tömeges kihalása. A Kaliforniai Egyetem kutatói a Nature című folyóiratban tették közé tanulmányukat, amely szerint a mostani kihalás üteme semmivel sem lassúbb, mint az elmúlt 540 millió évben tapasztalt öt korábbi tömeges kihalásé. Ennek a kihalásnak az egyedüli oka az emberiség. Ez olyan leves, amit mi főztünk és meg is fogjuk enni. A fajunk és önmagunk értelmi képességének túlbecsülése a legnagyobb hibánk.

"Ha a most veszélyeztetett fajok ténylegesen kihalnak és a kihalás üteme fennmarad, a hatodik nagy kihalás 3-22 évszázadon belül bekövetkezhet." Anthony Barnosky professzor

Tasmán tigris

A képen a 80 éve kihalt Tasmán tigris látható

Ha az élővilágért is tenni akarsz, akkor élj visszafogottabb életet, válassz olyan terméket, ami kevesebb csomagolóanyagot tartalmaz vagy visszaváltható a csomagolása, ne költekezz felesleges dolgokra, minden beruházásod előtt gondold végig, hogy valóban szükséged van-e rá, szigeteld a házad, használj kevesebb erőforrást, járj piacra a zöldségekért, vigyél magaddal zacskót, ne fogadj el sehol műanyag zacskót, ne vásárolj pet-es vizeket. Megfelelő döntések nélkül a leszármazottaid életfeltételeit is elpusztítod, nem csak az állatokét. Vajon hány ismert állatfaj jár úgy, hogy csak képről nézhetjük?

 

Ha meg akarod ismerni az okos étrend gyógyítási és egészségmegőrzési módszerét és szívesen barátkoznál hasonló érdeklődésű emberekkel, akkor a Facebookon alakult erre egy csoport, ahol recepteket, praktikákat és kitűnő társaságot találsz:

https://www.facebook.com/groups/okosetrend/

Laczkovich Hegedüs Eszter

A cikk jogvédelem alatt áll

A cikk és a weboldalon álló tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak. Másolása, felhasználása, sokszorosítása, nyilvánosságra hozatala csak a szerző hozzájárulásával és a forrás feltüntetésével lehetséges. Ha szeretnéd közzétenni a látottakat, kérlek írásban fordulj a kapcsolat link alatt a szerzőhöz, ahol tüntesd fel, hol és milyen formában szeretnéd a tartalmat felhasználni. A szerző ha úgy gondolja saját mérlegelés után írásbeli engedélyt adhat. Minden jogtalan felhasználó ellen élünk a jogorvoslat lehetőségével.

© Minden jog fenntartva. Copyright by www.zoldhaz.info