Áprilistól ellehetetlenítették a gyógyhatású készítmények gyártóit az EU-ban! Petíció - Csatlakozz!

Gyógynövény petíció2011.  április  30-tól  az  EU  gyakorlatilag betiltotta a  gyógynövényeket?  A  válasz: IGEN győztek  a  gyógyszergyártó  multik. Valószínűleg ez  a  lépés  az  EU-tól, megvilágítja  az  EU  szerepét  és  valódi  célját.

Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. A honlap értesülései szerint a Big Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.


Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer. Az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy gyógynövényes kezelésre biztassa betegeit, akkor sem javasolhat natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek forgalomban. Április végétől gyakorlatilag csak az addig forgalomba hozott termékek lesznek kaphatóak. Így lassan az összes gyógyhatású készítmény eltűnik a polcokról.

Kérlek írd alá Te is a tiltakozó petíciót és oszd meg minél több emberrel a cikk linkjét, hogy ezt a szabályozást visszavonják.

Felhívjuk a figyelmed, hogy az EU érvényes lakcímeket és születési időpontokat kér. Ha nem tünteted fel a lakcímed vagy a születési időpontodat, az aláírásod érvénytelen lehet.  A lakcímek és a születési időpontok nem jelennek meg publikusan. 1 000 000 hiteles aláírás szükséges!

Ha a családod és a barátaid is aláírják, akkor van már csak esélyünk. Akiknek nincs gépe, annak segíts, esetleg írd alá a nevében miután megbeszélted vele! Ha nem tudsz angolul, akkor kérj segítséget, ha tudsz, akkor segíts annak, aki nem tud. Jelenleg a napi aláírók száma 1-2 ezer. Ez még nagyon kevés. Küldd tovább e-mailben is a teljes levelező listádra a cikk linkjét, és oszd meg a közösségi oldalaidon (iwiw, Facebook, stb.)! Ekkor már tényleg sokat tettél a szabályozás ellen.

Lényeg, hogy Magyarországon és az Európai Unióban minden polgárnak lehetőséget kell biztosítani a petíció aláírására és ebben rád is szükség van. Nem is hinnéd, hogy mekkora.

Fontos! Az alábbi linkek a hivatalos aláírásgyűjtési linkek. Egyes magyar honlapok partizánakciókat hajtanak végre és külön aláírásokat gyűjtenek. Sajnos a legtöbbször csak azért, hogy megszerezzék az e-mail címedet! Egy szó mint száz a hivatalos oldalon írj alá!

Rengeteg a magyar aláíró, de sajnos még így is kevés. Csatlakozz Te is! Mentsük mi meg az embereket ettől a diktatórikus szabályozástól.

Ismertető:
http://gaia-health.com/articles301/000315-hungarian.shtml
Petíció itt írható alá angol nyelven:
http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html
Akik már aláírták:
http://www.gopetition.com/petition/39757/signatures.html

Ha van kedved, akkor nézz körül a Zöldház portálon. Sokmindenről olvashatsz, amivel megóvhatod a családod egészségét.