IHerb rendelés vám nélkül és ingyenes szállítással

Az ajánlott táplálék-kiegészítőket én az iHerb oldaláról rendelem, mert nagyon megbízhatóak. A forgalmazott termékeik között találok megfelelő minőséget, és általában az itthoni ár töredékért juthatok hozzá a termékekhez. Az oldalon minden megrendelésnél érdemes megnézni a napi és heti ajánlatokat és a kifutó termékeket is, mert gyakran nagyon kedvező ajánlatokat találhatsz. A napi kedvezményes termékből csak egy darab rendelhető.

iHerb link

Kedvezmény kuponkód az első rendeléshez (linkre kattintva aktiválhatod a kosaradban), ezzel 5 USD kedvezményt kaphatsz.

Szállításban 4 opció közül választhatsz. Nézzük ezek előnyeit, illetve hátrányait!

IHerb rendelés Local Post (Global Mail) esetén

 1. Ez a szállítási mód 1800 g-ig 100 USD-ig vehető igénybe.
 2. Az NSR764 kódra 5% kedvezményt kapsz a vásárlás végösszegéből.
 3. Minden vásárlásnál az előző vásárlás 5%-a levásárolható Loyality Credit kedvezményként. A Loyality Credit 60 napig és az előző csomag Shipped státuszától kezdve vehető igénybe. A Shipped státuszról e-mailben értesítenek. Több csomag együttes esetén összeadódik a kedvezmény.
 4. Körülbelül 1-2 hét alatt érkezik meg a csomag, de néha csúszhat.
 5. Local Post esetén a nyomkövetési szám csak zsákszám (több Magyarországra érkező csomag kapja ugyanazt a számot), így csak a határig láthatjuk az útját. Erre a számra tehát nem érdemes hivatalos ügyben hivatkozni, mert nem egyedi azonosító. Az így érkező csomagok levélként érkeznek, nem csomagként. Az IHerb oldalán a My Account Orders menüpontjában éred el a nyomkövetést (tracking).
 6. Ennél a szállítási opciónál az IHerb egy elveszett csomagot térít. A Magyar Posta ugyanis levélként kezeli ezeket a csomagokat, így nincs csomagszáma, könnyebben elveszhet, nem biztosított. Nekem nem vesztek el még csomagjaim, pedig évek óta rendelek így.
 7. A legtöbb területen ezeket a csomagokat nem hozza házhoz a Posta, hanem csak értesítést küld. Így érdemes az országba érkezés után 10 nap múlva érdeklődni a Postán, hátha elkeveredett az értesítő. Mivel nem könyvelt a küldemény, így felesleges a küldemény számára hivatkoznunk, név alapján kell kérni a keresést.
 8. A Global Post-ot a DHL szállítja a határig, ott átadják a Magyar Postának a csomagot, így a vámkezelési szabályok alkalmazásában a Magyar Posta gyakorlata a mérvadó.
 9. IHerb rendelés esetén 2017. decemberben Global Maillel rendelve 43,54 USD-ig biztosan nem fogja meg a vám a csomagokat (vagy maximum csak ellenőrzésre). Tehát ilyen érték alatt bátran rendelhetsz, nem kell vámolási eljárásra számítanod. A kedvezmények levonása utáni összegnek kell megfelelnie ennek (kivéve a Loyality Creditet, az fizetőeszköznek számít).
  • 22 Euróig rendelhetünk vám- és áfamentesen az EU-n kívülről, de 10 Euró alatti vámtételt nem kell megfizetni, akkor sem, ha 22 Euró felett rendeltünk. Ez a vámtétel a gyakorlatban a 27%-os ÁFA-t jelenti. Decemberben a teljesen biztonságos rendelési határ kiszámítása a 10 Eurós szabály alkalmazásával: 10 (ennyi Euróig nincs vám) x313,36 (Euró árfolyam):0,27 (áfa):266,53 (USD árfolyam) = 43,54 USD. Az összeget hivatalos vámolási árfolyamok alapján számoltam ki (a linken elérhető). Az árfolyamok mindig egy egész hónapig érvényesek és minden esetben a hó elején adják meg. A szállítási költség ekkor nem számít bele a kiszámított Global Post rendelési határba, mert a csomagokra szállítási költség nélkül, a kedvezményekkel csökkentett termékek árát írják csak rá, egyébként benne lenne.

  • Magyar Posta jogszerűen jár el a 10 Eurós szabály alkalmazásával, hiszen  Vtv. 68. § (5) pontja kimondja: "A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, tíz Eurónál vagy az 51. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni."

  • Ha valamiért az előbb kiszámított határon felül rendelsz, akkor 27% áfa megfizetése várható, továbbá 2000 Ft adminisztrációs díj (ami után is vámköltséget kell fizetni). Tehát olyan esetben, amikor már elérted a kiszámított határt, jobb, ha részletekben rendelsz. 

  • A Loyality Credit fizetőeszköznek számít, így nem csökkenti a vámhatárt. A heti kedvezmények és az NSR764 kódra kapott kedvezmény viszont igen.

  • Régebbi határok: 43,56 USD novemberben, 44,47 USD októberben, 43,67 USD szeptemberben, 42,69 USD augusztusban.

  • Tipp: Az oldalon be lehet állítani, hogy USD-ben legyen látható a vásárlás.

 10. A Global Post szállítási díja súlytól függ: olcsó, könnyű, de értékes termék esetén a legtöbbször ingyenes. Global Posttal az IHerb szállítási költsége lehet ingyenes is.

  A nagyobb súlyú termékek esetén a szállítási díjak akár 10 USD fölé is emelkedhetnek Global Posttal is. Szerencsére van ennek megkerülésére néhány mentőötlet. Bizonyos termékekkel jelentősen csökkenthetők vagy ingyenessé is tehetők a szállítási költségek, ha a kosárba rakjuk őket, persze jó, ha ezekre valóban szükség is. Az összes szállítást csökkentő termék együtt itt érhető el. Az oldalon shipping saver zöld feliratban jelzik az ilyen termékeket, keresni is lehet köztük. Kigyűjtöttem néhány gyakran rendelt terméket:

  1. Garden Of Life Dr Formulated Probiotics Organic Kids (ez a gyerekeknek ajánlott probiotikumok egyik legjobbja, téli időszakban jobb megvásárolni a nyári adagokat is, mert hűtve kéne szállítani)
  2. Garden of life, Vitamin Code, Once Dialy Raw Multi -Vitamin for woman (az ajánlott felnőtt multivitamin nőknek)
  3. Garden of life, Vitamin Code, Once Dialy Raw Multi -Vitamin for man (az ajánlott felnőtt multivitamin férfiaknak)
  4. Hyperbiotics PRO Dental Natural Mint Flavor (száj probiotikum a fogszuvasodás, szájszag és fogínygyulladás megelőzésére és kezelésére)
  5. Doctor's Best Best High Potency Serrapeptase 120,000 SPUs (ajánlott gyulladásos megbetegedéseknél, például ízületi gyulladásnál, autoimmun betegségek esetén)
  6. Healthforce Nutritionals Digestion Enhancement Enzymes komplex emésztőenzim
  7. Houston Enzymes Afp-Peptizyde with DPP IV Activity fehérjebontó enzim glutén és kazein érzékenység, pajzsmirigy-alulműködés és emésztési zavarok esetén

Mj: Ha valamit elszúrtál egy rendelésnél, akkor tudod törölni a vásárlást, ha még nem Shipped out (kiszállított) a státusza a My account-ra kattintva és ott értelemszerűen Modify order (rendelés módosítása) és végül Delete Order (rendelés törlése).

IHerb rendelés DHL Express vagy UPS szállítási opcióval

 1. 68 kg-ig vehető igénybe, összeghatár nincs.
 2. Az NSR764 kódra szintén 5% kedvezményt kapsz a vásárlás végösszegéből ezeknél a szállításoknál is.
 3. Minden vásárlásnál az előző 5%-a szintén levásárolható Loyality Credit kedvezményként.
 4. A szállítás a leggyorsabb: 5- 7 nap.
 5. A szállítás díja UPS esetén szerintem irreálisan magas, a DHL Express sokszor nagyon kedvező, vannak ilyen akciós időszakok.
 6. Mindegyik végig nyomkövetéses.
 7. Az elveszett csomagokat minden esetben térítik.
 8. A vámolásnál magyarországi vámszabályok érvényesek. Egy csomagot akkor vámolnak, ha a szállítási költséggel megemelt és a kedvezményekkel levont rendelési érték meghaladja az előzőekben kiszámolt 43,54 USD-t (ez minden hónapban változik az árfolyamoknak megfelelően). Ezen összeg felett már borsos árat kell fizessünk, mert az vámeljárás díja 6000 Ft körüli (ami után is vámköltséget kell fizetni), továbbá 150 Euróig 27% áfa-t kell még megfizetni, felette már vámot is. Tehát, ha így rendelsz, akkor ügyelj, hogy a szállítási díjjal együtt se lépd át az adott összeghatárt. Figyelem tehát! Ennél a szállítási opciónál a szállítás és a termékek árát össze kell adni, és ennek kell az említett határon belül lennie. Én a biztonság kedvéért mindig a hivatalos vámolási határ alatt rendelek 2 USD-vel, hogy hóváltáskor nehogy vámolási határ fölé kerüljek.

A 38 USD feletti csomagokat némely esetben szeretné megvámolni a DHL, de mi nem hagyjuk, juszt sem. :)

Számíthatunk rá, hogy hamarosan leállnak a külön körökkel, mert rájönnek, hogy tudjuk mi a dörgés. :)

Ezt a levelet küld el ilyen esetben, bevált:

Tisztelt DHL!
A iHerb-től rendelt csomag értéke úgy lett szándékosan kalkulálva, hogy az a magyar jogszabályok szerint ne kerüljön vámkezelésre. Ezek a jogszabályok a következők:
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2016. évi XIII. törvény 68. § (5) pontja kimondja: "A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, tíz Eurónál vagy az 51. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni."

22 Euróig rendelhetünk vám- és áfamentesen az EU-n kívülről, de 10 Euró alatti vámtételt nem kell megfizetni, akkor sem, ha 22 Euró felett rendeltünk. Ez a vámtétel a gyakorlatban a 27%-os ÁFA-t jelenti. Decemberben a teljesen biztonságos rendelési határ kiszámítása a 10 Eurós szabály alkalmazásával: 10 (ennyi Euróig nincs vám) x313,36 (Euró árfolyam):0,27 (áfa):266,53 (USD árfolyam) = 43,54 USD. Az összeget hivatalos vámolási árfolyamok alapján számoltam ki. Az árfolyamok mindig egy egész hónapig érvényesek és minden esetben a hó elején adják meg.

Az általam rendelt csomag szállítási költséggel együtt .... USD (a saját csomag értéke jön ide), mely alatta van a vámolási határnak.
A fentiek miatt az Önök által végzett vámkezelést nem fogadom el, mert az a hatályos magyar jogszabályoknak nem felel meg!
Kérem, hogy a ellenőrizzék a kalkulációjukat és korrigálják tévedésüket!

Tisztelettel: Példa Gábor (saját név)

Támogatás

Ha engem szeretnél motiválni a munkámban, akkor minden vásárlásnál használd az NSR764 kuponkódot vagy minden esetben a cikkekben látható linkeken keresztül vásárolj és kerüld el az iHerb Facebookos vagy egyéb reklámoldalakra való kattintást, akkor ugyanis hozzájuk kerül a kedvezmény. Minden vásárlásnál újra meg kell adni, a kódot nem jegyzi meg. Ezzel Te is jól jársz, hiszen 5% kedvezményt kapsz.


Akik ilyen módon támogatni szeretnének vagy megtisztelnék a munkámat, mert értékes volt a számukra, vásároljanak az iHerben, a kosárnál lehet beírni az NSR764 kódot az Apply Promo Code mezőben vagy a cikkekben való termék linkekre kattintással lehet aktiválni ugyanezzel az eredménnyel.

Ha bármilyen IHerb ötlettel bővül a tudásom, akkor azt mindig ebben a cikkben írom meg frissítésként. Remélem hasznos információkat kaptál.

Ha meg akarod ismerni az Okos Étrend gyógyítási és egészségmegőrzési módszerét és szívesen barátkoznál hasonló érdeklődésű emberekkel, akkor a Facebookon alakult erre egy csoport, ahol recepteket, praktikákat és kitűnő társaságot találsz:

https://www.facebook.com/groups/okosetrend/

Laczkovich Hegedüs Eszter

A cikkek és a weboldalon álló tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak. Másolása, felhasználása, sokszorosítása, nyilvánosságra hozatala csak a szerző hozzájárulásával, és a forrás feltüntetésével lehetséges. Ilyen esetben kérlek írásban fordulj a kapcsolat link alatt a szerzőhöz, ahol tüntesd fel, hol és milyen formában szeretnéd a tartalmat felhasználni. Ha úgy gondolja a szerző, akkor saját mérlegelés után írásbeli engedélyt adhat. Minden jogtalan felhasználó ellen élünk a jogorvoslat lehetőségével.

 A megosztásoknak nagyon örülök, mert csak így van lehetőség arra, hogy elterjednek az itteni információk. Ezeket nagyon köszönöm.

© Minden jog fenntartva. Copyright by www.zoldhaz.info