A klórozott víz veszélyei

Bőr nem véd meg

A bőr az egy féligáteresztő hártyának minősül, így csak bizonyos méret felett véd minket a környezeti hatásoktól (baktériumok, gombák). A vegyi anyagok mindegyike szinte szabadon bekerül a véráramba, hasonlóan, mintha megennéd őket. Sokan erről nem vesznek tudomást és sok vegyi anyag használata esetén sem használnak védőkesztyűt.

Ennek az áteresztő tulajdonságnak köszönhető, hogy a bőrünk lélegzik, felszívja a krémeket, és a krém alapú gyógyszereket is.

Klórozott ivóvíz veszélyei

A klórozott ivóvízben pl triklórmetán (kloroform) keletkezik. A kloroform a központi idegrendszerre hat, fáradtságot és fejfájást okoz. A hosszabb távú kitettség a máj és vese károsodását okozza. A kloroform szerepel a Colborn listán mint endokrin rendszert károsító anyag. A legnagyobb veszélyt az jelenti, ha mérgező foszgénné alakul a szervezetünkben.

Két kohort felmérést végeztek a daganatos megbetegedések és az ivóvíz klórozási mellékterméke közti összefüggést vizsgálva. A vizsgálatok alapján úgy találták, hogy a máj-, emlő-, bél-, hólyag- és tüdőrák kialakulásának kockázata emelkedett az ivóvíz kloroform tartalmával. Vemhes kísérleti állatok klorform kitettsége károsodást okozott az utódokban.

A holland Health Council of the Netherlands tudományos testület 2000-ben javasolta, hogy 2-es kategóriájú “toxikus a reprodukcióra” anyagnak minősítsék, de még mindig nem jelölik R 61-es, a veszélyes anyagok kockázatait ismertető releváns R-mondattal (A születendő gyermekre ártalmas lehet). Hypothyreosis (pm alulműködés) és a klórozott víz között komoly kapcsolat áll fenn.

Van egy jól ismert törvény a kémiában, amit halogén elmozdulásnak neveznek. A halogének egy osztálya az elemeknek, amely tartalmazza a fluoratomot, klór-, bróm- és jódatomot. Bármilyen könnyebb elem kiszoríthatja a nehezebb elemet ebben a láncban. Szóval, klór kiszoríthatja a jódot kémiai reakciókban, így akadályozza pajzsmirigy kellő működösét. Ha pm alulműködésed van, (ez az elhízással is korrerációt mutat), akkor neked sokszorosan fontos az egész háztartási víz klórmentestése, mert sajnos a konyhai csapból és a kézmosásokból is magas a klór és trihalometán kitettség.

A megoldás a központi vízszűrők alkalmazása

Központi víztisztítóA szén zuhanyszűrők jók, de még jobb a központ víztisztító, mert így minden csap védett.

Eltávolítja a klórt, a trihalometáokat, az úszó szennyezőanyagokat, szerves mérgeket, hormonokat, mikroorganizmusokat. Kiszűri a lebegő szennyeződéseket, mint a por, rozsda, föld, stb. és a biológiai szennyeződések és szerves vegyületek jelentős részét, és az elhalt vagy még mindig aktív fertőző ágenseket így a baktériumokat, a vírusokat és a gombaspórákat. Érzékeny bőrűek számára ez az egyik legolcsóbb és legjobb megoldás.

Közvetlenül a hálózati fő-vízvezetékre célszerű beszerelni (ajánlott a vízóra után, mielőtt még elágazna a vízvezeték, de a magyar szabályozás szerint az aknában tilos elhelyezni).  A készüléket egyszerű felszerelni, egy vízvezetékszerelő a telepítését 1-2 óra alatt el tudja végezni. A szűrőbetétek cseréje 60 m3-enként esedékes.

Javasolt termék: minőségi központi vízszűrő