Mérgezési pánik és a valódi megoldás

Manapság nagyon divatos kifejezés a méregtelenítés. Sokféle praktikát olvashatunk erről, de legtöbb teljességgel hatástalan vagy egyenesen káros. A legfőbb méregtelenítő szervünk májunk. Kizárólag azok a méregtelenítő technikák alkalmasak a szervezetünkben a sok esetben már kumulálódott káros anyagok eltávolításában, amelyek a máj és a vese munkáját elősegítik, támogatják, ez pedig véletlenül sem azt jelenti, hogy esetleg túl is stimulálják. Sok esetben méregtelenítésként hirdetik azokat az eljárásokat, ahol a vese túlzott vizeletkiválasztásra kényszerül, vagy esetleg a bélrendszerünket hajtja meg. Ezek kizárólag akut mérgezés esetén javasolt eljárások az aktívszén tabletta használata és hánytatás mellett, méreganyagtól függően.

A vese és a bélrendszer stimulálása is komoly problémákat okozhat. Mindkét esetben komoly elektrolit veszteséggel kell számolnunk, ez bizonyos esetekben akár halálos kimenetelű is lehet. Ennek köszönhető az ilyen méregtelenítés utáni komoly fejfájás vagy akár szívdobogásérzetünk lehet. Az emberi test egy bioelektromos hálózat, megfelelően csak elegendő oldott elektrolit jelenlétében tud működni. A nátrium ionok és kálium ionok elvesztése komoly egészségügyi következményekkel is járhat, akár szívmegállást is okozhat.

Tehát sem a hashajtás, sem a vizelethajtás nem tekinthető valódi tisztítókúrának. Hashajtás esetén a meg nem emésztett táplálék nagy sebességgel halad át a bélrendszeren, ahol akár tartósan meg is tapadhat és emésztettség hiányában további rothadási folyamatok melléktermékének felszívódásával is számolnunk kell, ez további terhet ró a májra. Ilyen eljárások például a hashajó kúrák, vizelethajtó teák fogyasztása, a kovasav, zeolit kúra, szódabikarbóna kúra (ha hashajtásra használjuk), stb.

Mérgező anyagok

Toxikus fémek

Higany mérgezésEzek az alábbiak lehetnek: alumínium, antimon, arzén, bárium, bizmut, bróm, gandolinium, gallium, germánium, higany, ólom, kadmium, nikkel, réz, vas, palládium, platina, ródium, tellúr, tallium, tórium, ón, titán, volfrám, és az urán.

A toxikus nehéz- és könnyűfémek csendes gyilkosok. Bejutnak a szervezetbe az élelmiszerrel, a kozmetikumokkal, vegyi anyagokkal, a vízzel, a levegővel, és a bőrrel való érintkezés útján, lassan felhalmozódnak a csontokban, vesében, májban, hasnyálmirigyben, központi idegrendszerben, az agyban. Rákot, nátrium visszatartást, szívbetegséget és a mentális retardációt okozhatnak, de ezzel együtt nagyon kevés embernél jelentkeznek egészségügyi problémák a fémmérgezés kapcsán, a fanatikusok hozzák létre a jelenleg tapasztalható nehézfém pánikot. Az ilyen terheléstől való szabadulás viszont egy nagyon jó fiatalító lehetőség még azoknál is akik egyébként teljesen egészségesnek tűnnek.

A fémmérgezés tünete lehet a mentális retardáció, demencia, vesebetegségek, májbetegségek, álmatlanság, személyiség változás, érzelmi labilitás, depresszió, pánikrohamok, kényszerek, mániás tünetek, memóriazavar, fejfájás, látászavarok, túlzott izzadás és az ataxia is.

Egyéb toxinok

A szervezetet további toxinok is terhelik:

 • Biotoxinok: mint például a tetanusz toxinja, a botulinum toxinja (Botox), ascaridin (a bél paraziták), a streptococcus, staphylococcus, Lyme-kór, Chlamydia, tuberkulózis és különféle gombás fertőzések által termelt méreganyagok és toxinok és élelmi anyagokat fertőző gombák mikotoxinjai.
 • További forrása lehet a méreganyagoknak a mesterséges környezeti toxinok, a xenobiotikumok, mint például a dioxin, formaldehid, rovarirtó szerek, fa tartósítószerek, a PCB-k, stb.
 • Élelmiszer-tartósítószerek, excitotoxinok és kozmetikumok: aszpartám, nátrium-glutamát, több fűszernövény nagyobb dózisban, élelmiszer színezékek, fluorid, metil-és propil-parabén stb.

Mi a legfontosabb méregtelenítő eljárás?

Talán nem meglepő, ha azt mondom, hogy a mérgeződés elkerülése, az expozíció mértékének csökkentése a legfőbb méregtelenítési eljárás. Veszélyforrások:

 • Több ásványianyag és táplálékkiegészítő amelyet természetes forrásnak állítanak be nagyon szennyezett vagy mérgező. Ilyen lehet sok esetben az őstengeri bányászott só, korall darálék, zeolit por, stb.
 • Alumíniumszennyezés: a legtöbb izzadásgátló dezodor, spray tartalmaz veszélyes mennyiségű alumíniumot, kozmetikai termékek, bizonyos sütőporok és savmegkötők, kereskedelemben kapható kenyerek szintén. Az alumínium edények és fóliák használata is kerülendő.
 • Cigaretta, drogok, alkohol és kávé használata. Ezek mindegyike vagy komoly méregforrás, vagy a máj munkáját nehezíti.
 • Az ipari előre elkészített élelmiszerek minden formája potenciális veszélyforrásnak tekinthető, így nem érdemes már előre gyártott süteményeket, konzerveket, stb. venni.  Vásároljunk inkább természetes alapanyagokat és ezekből magunk készítsük élelmiszereinket.
 • Festékek, háztartási vegyi anyagok. Érdemesebb természetes és környezetbarát háztartási vegyi anyagokra váltanunk és festékek terén is legyünk körültekintőek.
 • Konzervdobozok, dobozos üdítők.
 • Rágcsálóirtók és fakezelőszerek.
 • Vezetékes- és ásványvíz szennyezés.
 • Vakcinák, injekciók, implantátumok, higanyos lázmérők.
 • Amalgám tömés a fogakban. Ha ezt ki szeretnéd cseréltetni, akkor ügyelj rá, hogy a törmeléket ne nyeld le.
 • Bizonyos halfajták és tengeri herkentyűk nagyobb mennyiségben tartalmazhatnak higanyt. Általában a táplálékláncban hátrébb helyezkedő halfajok (ragadozók) a legveszélyesebbek.

Kémiai hadviselés a toxikus fémekkel szemben

A kelátképző vegyületek erősebb affinitással kötődnek a fémionokhoz. A kapott kötés erősebb, mint ahogyan a fém szervezethez kötődik, ezáltal képes "elhordani" az ilyen méreganyagokat. Megköti a fémet amíg a máj vagy a vese semlegesíti és kiválasztja, így nem kerül vissza a véráramba.

Gyógyszerek:

 • Dimercaprol (arzén, higany, ólom kelátképzése)
 • DMSA (átjut a vér-agy gáton is, arzén, higany, ólom)
 • Desferal (vas és alumínium)
 • Ca-EDTA (kálcium atomot kicseréli egy nehézfém atommal, vizelettel ürül)
 • Intravénás C-vitamin (higany, ólom, alumínium, orálisan nem hatékony, mert kisebb dózis vihető be)
 • Penicillamin (Wilson-kór esetén alkalmazzák, eltávolítja a felesleges rezet és vasat)

A káros fém és egyéb toxinok eltávolítása a szervezetből természetes úton

 • Vigyél be több ásványi anyagot és nyomelemet tiszta forrásból, ezek kiszorítják a mérgező fémeket. Ásványianyag-hiány lehetőséget ad a toxikus fémek "hozzátapadjanak" üres kötőhelyekhez. (de ne valami természetesnek hirdetett terméket, mint a korall, stb, mert ezekben is felhalmozódnak a káros nehézfémek, itt sokkal jobb egy mesterségesen összeállított formula)
 • Szedj minőségi mulivitamin-készítményt.
 • Használj időszakosan természetes kelátorokat (pl msm, lizin, ciszteinben gazdag alacsony molekulatömegű fémmegkötő fehérjék). Vigyél be több q10 koenzimet, E-vitamint, C-vitamint, szelént, cinket, alfa-liponsavat.
 • A jól beállított okos étrend segíti a szervezet optimális működését és a méreganyagok mentesítését, de csak ez, mert a magasabb fehérjebevitel (és túl alacsony ch) növeli a korizolszintet, az az optimális anyagcserét és májműködést gátolja.
 • Az esszenciális zsírsavak bevitele segíti a kelátképzést.
 • Tedd le az izgatószerek használatát.
 • Használj a főzéshez és az iváshoz is minőségi tisztított vizet.
 • Használj oxigénes vizet a máj munkájának megsegítésére.

Csak a cikk megosztásával juthat el másokhoz az információ. Kérlek ne feledkezz meg ennek jelentőségéről.

Tipp: A táplálék-kiegészítőket én az IHerb oldaláról rendelem. Ez egy megbízható amerikai cég, az itthoni ár töredékért juthatsz hozzá mindenhez. Az oldalon mindig érdemes megnézni a Wonderful Samples és Super Specials ajánlatokat, mert annyira olcsók. Ezekből egy darab rendelhető. Szállítás esetén érdemes a Global Mail szállítási opciót választani, mert ezzel elkerülhető a vámkezelés, amíg a DHL Express és a UPS is minden 22 Euró felett rendelés esetén vámol és a vámolás kezelési költsége is magas. A Global Mail szállítási díja magyarországra 40 USD felett 1-2 USD és körülbelül 1hét alatt kaphatod kézhez a csomagot. Ez az olcsó, gyors szállítás1800 g-ig és 100 USD értékig vehető igénybe. Fizethetsz Visa, Mastercard, American Express kártyával és Paypal-lel. Az első rendelésnél további kedvezményt kaphatsz erre a kódra: NSR764

Hegedüs Eszter

A cikk jogvédelem alatt áll

A cikk és a weboldalon álló tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak. Másolása, felhasználása, sokszorosítása, nyilvánosságra hozatala csak a szerző hozzájárulásával és a forrás feltüntetésével lehetséges. Ha szeretnéd közzétenni a látottakat, kérlek írásban fordulj a kapcsolat link alatt a szerzőhöz, ahol tüntesd fel, hol és milyen formában szeretnéd a tartalmat felhasználni. A szerző ha úgy gondolja saját mérlegelés után írásbeli engedélyt adhat. Minden jogtalan felhasználó ellen élünk a jogorvoslat lehetőségével.

© Minden jog fenntartva. Copyright by www.zoldhaz.info