rák gyógyítása

A kálium rehabilitációja - a sóbotrány rémhíreinek cáfolata

Az Okos Étrendi csoportban már régen rehabilitáltuk a káliumot, de ennek ellenére még sokan így sem biztosak abban, hogy szükséges-e pótolniuk. Ennek eldöntésében nyújthat egy kis segítséget ez a cikk. Előfordulhat az is, hogy néhányan még mindig igazak vélik még a káliumos sóval kapcsolatos rémhíreket, ebben is tudok kis megnyugtatással szolgálni.

Okos étrend 1. rész

Az alábbi cikkekben nem egyszerűen egy étrend elméleti alapjait akarom összefoglalni, ugyanis könnyű külső források alapján egy látszólag működőképes rendszert létrehozni, ezért keveset ér egy étrendi ajánlás nagy létszámú gyakorlati alkalmazás és tapasztalat nélkül.

Évek óta komoly munka folyik az Okos Étrendi cikkek végén linkelt csoportban. Az ottani tapasztalati tudás nélkül ezen javaslatok nem érnének túl sokat. Ezúton köszönöm mindenkinek, akik visszajelzéseikkel segítettek megtalálni a helyes utat.

Rákgyógyulás támogatása kutyáknál

Ez a cikk a saját  tapasztalatom miatt került fel. A kutyusomon 8 évesen diagnosztizáltak vegyes sejtes emlőkarcinómát, ő azóta elhunyt 11 és fél éves korában, azaz 4 és fél évvel korábban diagnosztizálták nála a rákot.

A rák kialakulása előtt prémium tápott kapott, amelyek mindegyike sajnos zsirdékban gazdag (Orijen, Happy Dog, stb). Én ezt gondolom legfőbb kiváltónak. A megfelelő étrendről az Okos Étrend kutyáknak című cikkben olvashatsz.

Deutérium mentes víz és rák

Ha rákérintett vagy, akkor ezt olvasd el: Rák saját tapasztalat

Deutérium csökkentett víz házilag

Ha otthon szeretnél deutérium csökkentett vizet készíteni, akkor nincs más dolgod, mint saját desztillálót kell készítened. A víz egy desztilláláskor 2,5-5-10 %-ot veszít deutériumtartalmából (forralás intenzitásától függően, minél jobban forr, annál több a gőzben a deutérium). Így többszöri desztillálással jelentősen csökkenthető a víz deutérium tartalma. Az eljárás eredményességét a D2O (nehézvíz) és a H2O forráspontjának eltérésétől működik. A víznek alacsonyabb, így lepárláskor, hasonlóan az alkohol lepárlásához a vízgőzben csökkent mennyiségben van jelen a magasabb forráspontú anyag, azaz a deutériumos víz, a D2O. A boltokban kapható deutérium csökkentett vízdesztillálással készül

Az ülepítés (a D2O fajsúlya nagyobb) meg a molekulák brown mozgása (részecskék szüntelenül zajló, véletlenszerű mozgása) miatt valószínűleg nem működik kellő hatékonysággal, pl a tenger fenekén nem nagyobb a deutérium koncentráció még nagyobb mélységekben sem, az esővízben viszont valamivel kisebb, mint a felszíni vizekben. Az esővíz nem más, mint természetesen desztillált víz, a legjobb tehát az lenne, ha tiszta esővizet tudnánk tovább desztillálni otthon, de sok esetben jobb híján marad a csapvíz.  (forrás: internet)

Béta-glükánok

Ha rákérintett vagy, akkor ezt olvasd el: Rák saját tapasztalat

Mi is a béta-glükán?

A B-1,3-(D)-Glükánok a természetben is előforduló poliszacharidok. Nélkülözhetetlen sejtfal alkotóelemek számos baktérium, növény és gomba esetében. Az élesztőből és a gyógygombából kivon béta-glükánokat általában immunerősítő hatásukról ismerik. A kutatók kimutatták, hogy az oldhatatlan Béta-1,3/1,6-glükán jóval nagyobb biológiai aktivitási szinttel rendelkezik, mint az oldható, 1,3/1,4-glükánok. A Béta-glükánok kötései és kémiai struktúrái közötti eltérések jelentős hatással vannak azok vízoldékonyságára, hatására és általános biológiai aktivitásukra.

Az artemisinin programozott sejthalált indukál a gyorsan szaporodó rákos sejtekben

Ha rákérintett vagy, akkor ezt olvasd el: Rák saját tapasztalat

Az artemisinin az egynyári üröm(artemisia annua) hatóanyaga. Több évvel ezelőtt a malária gyógyítására már használták Kínában.  Hatásának alapja, hogy programozott sejthalált indít be minden szokatlanul magas vastartalmú sejtben, ilyen a maláriával ferőzött sejt is. Az artemisininről mára a tudósok bebizonyították, hogy ez a növény hatásos lehet a rák elleni küzdelemben is, ahol hatékonysága pont ezen tulajdonságán múlik. A gyorsan osztódó rákos sejtek ugyanis nagyon magas vastartalommal bírnak.

Ösztrogén dominancia

A természetes progeszteronról

Dr. John R. Lee MD harminc évig családorvos volt Mill Valleyben. Szemléletváltozása miatt tudott rájönni arra, hogy korunk legkomolyabb betegségeinek hátterében az emberi hormonháztartás teljes felborulása áll. Férfiaknál és nőknél ösztrogéndominancia alakult ki.

Ha meg akarod ismerni mi állhat a probléma hátterében akkor olvasd el a A zsiradékban és fehérjében gazdag étrendek mellékhatásai c. cikket. Amióta zsiradékszegény étrenden vagyok nem okoz problémát az ösztrogéndominancia.

Homeopátia és a rák - egy lehetséges megközelítés

A rák alternatív gyógyításaDr. Ramakrishnan könyve ismét hiányt pótol a magyar homeopátiás könyvek között. Az indiai mester híres módszere a daganatos betegek kezelésére végre itthon is megismerhető lesz. Egészen speciális, és kizárólag a rosszindulatú betegségek kezelésére kifejlesztett módszerről van szó.

Feliratkozás RSS - rák gyógyítása csatornájára