Rák - saját tapasztalat

Ez a cikk a saját pozitív tapasztalatom miatt került fel. A kutyusomon 8 évesen diagnosztizáltak vegyes sejtes emlőkarcinómát, ő azóta elhunyt 11 és fél éves korában, öregségében, azaz 4 és fél évvel korábban diagnosztizálták nála a rákot. A cikk végén olvasható a sorokat korábban írtam róla, nem akarnék mindent múltidőbe tenni, hiszen nagyon bevált a módszer.

A rák kialakulása előtt prémium tápott kapott, amelyek mindegyike sajnos zsirdékban gazdag (Orijen, Happy Dog, stb). Én ezt gondolom legfőbb kiváltónak. A megfelelő étrendről az Okos Étrend kutyáknak c. vikkben olvashatsz.

Először műtétet javasolta Tappi orvosa. Nehéz döntés volt. Tudtam, hogy a nagy csonkítást nem bírná elviselni a kutya, és velünk töltött maradék idejét rettenetes szenvedések között töltené. Az emlőből sötétbarna, átlátszatlan váladékot lehetett kinyomni, dagadt nyirokcsomói voltak, így valóban csak óriási csonkítással lehetett volna kétséges eredményt elérni. A kutya egyébként kemót, sugarat nem kapott soha és műtve sem volt.

Oxigénes víz kutyáknak

Kezelőorvosa Takács Györgyi állatorvos volt, őt amúgy mindenkinek jó szívvel ajánlom egyéb betegségek esetén is, a rendelőjében ülve nagyon sok gazdival ismerkedtem meg, akik kedvenceinél más orvosok szerint már gyógyíthatatlannak tűnő betegségeket is sikerrel kezelt. Azt mondta, hogy valószínűleg maximum 1-2 hónapja van hátra Tappinak.

Kezelése

Hála az igen egyszerű, de mégis hatékony kezelésnek a daganat mérete is drasztikusan csökkent és csak 12 évesen 2013 novemberében szenderült jobblétre. Ha ezt emberi évekre átszámítjuk, akkor 4x7, azaz 28 év volt a rák túlélése. A "kezelés" alatt életminősége és kedve pont olyan volt, mint bármelyik egészséges kutyusé.

A rák gyógyítás támogatása

Az étele úgy készül, ahogy a Kutyák okos étrendje c. cikkben megírom, persze kisebb változtatásokkal.

Főzővíznek házilag deutérium csökkentett vízet használok.

Használt étrend-kiegészítők 30 kg-os németjuhász esetén (a cikkben leírtakon kívül):

  1. 400 NE kevert E-vitamin: csökkenti az oxidatív stresszt
  2. 400 mg C-vitamin: csökkenti az oxidatív stresszt
  3. 180 mg artemisinin (csak üres gyomorra adható más kiegészítőktől elkülönítve, mert a vastartalmú étel gátolja a hatását). Az artemisinin a magas vastartalmú, éppen osztódni készülő rákos sejteket pusztítja el.
  4. 600-900 mg lactoferrin: támogatja az immunrendszer hatékonyságát

A terápiát kiegészítettük szifonos oxigénes vízzel és homeopátiával is. A homeopátiával pedig a szervezet öngyógyító képességét támogattuk (Dr. Takács Györgyi homeopata állatorvos ajánlásával).

Tipp: Az ajánlott táplálék-kiegészítőket én az IHerb oldaláról rendelem. Ez egy megbízható amerikai cég, az itthoni ár töredékért juthatsz hozzá mindenhez. Az oldalon mindig érdemes megnézni a Wonderful Samples és Super Specials ajánlatokat, mert nagyon jó ajánlatokba is belefuthatsz. Ezekből egy darab rendelhető. Szállítás esetén érdemes a Global Mail szállítási opciót választani, mert ezzel elkerülhető a vámkezelés, amíg a DHL Express és a UPS is minden 22 Euró felett rendelés esetén vámol és a vámolás kezelési költsége is magas. A Global Mail szállítási díja Magyarországra 40 USD felett 1-2 USD és körülbelül 1hét alatt kaphatod kézhez a csomagot, a 41 USD alatti csomagokat általában nem vámkezelik. Ez az olcsó, gyors szállítás1800 g-ig és 100 USD értékig vehető igénybe. Fizethetsz Visa, Mastercard, American Express kártyával és Paypal-lel. Az első rendelésnél további kedvezményt kaphatsz erre a kódra: NSR764

Az eddigi eredmény (2012. június 11.)

A daganat mérete felére csökkent, betokozódott. A véres sötét váladék eltűnt. Először sárga lett, majd egészen átlátszó. A kutya jól van és nagyon vidám. Jelenleg 10 és fél éves, de mindenki jóval fiatalabbanak nézi. 3 év telt el. Ha kiszámoljuk ez emberéletben 3x7=21 év ráktúlélést jelent.

Az életminősége és kedve pont olyan, mint bármelyik egészséges kutyusé. Senki meg nem mondaná mi várt rá 3 éve. Ebből mi a tanulság? A rák ellen az a legjobb ha több fegyverrel támadunk és nem pánikolunk.

További ajánlások a témához:

  1. A kutya étrendjéhez hasonló étrenddel foglalkozó humán okos étrend.
  2. Homeopátia.
  3. Az ösztogén dominancia lehet minden rákos betegség hátterében nőknél és férfiaknál egyaránt. az ösztrogéndominancia kiváltója a túl sok étrendi zsiradék.
  4. Az artemisinin ígéretes új rákgyógyszer.
  5. A deutérium megvonás gátlólag hathat a rákos sejtek fejlődésére

Hegedüs Eszter