Rákgyógyulás támogatása kutyáknál

Ez a cikk a saját  tapasztalatom miatt került fel. A kutyusomon 8 évesen diagnosztizáltak vegyes sejtes emlőkarcinómát, ő azóta elhunyt 11 és fél éves korában, azaz 4 és fél évvel korábban diagnosztizálták nála a rákot.

A rák kialakulása előtt prémium tápott kapott, amelyek mindegyike sajnos zsirdékban gazdag (Orijen, Happy Dog, stb). Én ezt gondolom legfőbb kiváltónak. A megfelelő étrendről az Okos Étrend kutyáknak című cikkben olvashatsz.

Sajnos én is hittem a nyersetetés és húsalapú, keményítőszegény táplálás téves logikai érvelésének, miszerint a kutya a farkashoz hasonló, így az etetését hasonlóan kell megoldanom. Sajnos ezzel a lehető legrosszabbul döntöttem, mert jelentős mértékben rontottam az életesélyeit az akkor még élő rákbeteg kutyámnak, akinek nemcsak a betegsége súlyosbodott, hanem el is hízott. Az időt visszaforgatni nem tudom, viszont a rossz tapasztalat fényében már utánajártam a nyersetetésés és húsalapú, gabonamentes táplálás problémáinak, és kutyusaimat már ennek a tudásnak a fényében etetem. Mindkettőjük nagyon jó fizikai állapotban van, elhízásnak nyoma sincs, rendkívül terhelhetőek, tökéletes az emésztésük, szép a szőrük.

Oxigénes víz kutyáknakTappi kezelőorvosa Takács Györgyi állatorvos volt, őt amúgy mindenkinek jó szívvel ajánlom egyéb betegségek esetén is, a rendelőjében ülve nagyon sok gazdival ismerkedtem meg, akik kedvenceinél más orvosok szerint már gyógyíthatatlannak tűnő betegségeket is sikerrel kezelt.

Kezelése

Hála az igen egyszerű, de mégis hatékony kezelésnek a daganat mérete is drasztikusan csökkent és csak 12 évesen 2013 novemberében szenderült jobblétre. Ha ezt emberi évekre átszámítjuk, akkor 4x7, azaz 28 év volt a rák túlélése. A "kezelés" alatt életminősége és kedve pont olyan volt, mint bármelyik egészséges kutyusé.

A rák gyógyítás támogatása

Az ételének megválasztása a Kutyák okos étrendje című cikkben szerint volt a legmegfelelőbb.

Használt étrend-kiegészítők 30 kg-os németjuhász esetén (a cikkben leírtakon kívül):

 1. 180 mg artemisinin (csak üres gyomorra adható más kiegészítőktől elkülönítve, mert a vastartalmú étel gátolja a hatását). Az artemisinin a magas vastartalmú, éppen osztódni készülő rákos sejteket pusztítja el.
 2. 600-900 mg lactoferrin: támogatja az immunrendszer hatékonyságát. A szarvasmarha laktoferrin (BLF) rákellenes aktivitását igazolták a tüdő-, a hólyag-, a nyelv-, a vastagbél-, és a májrákos patkányokon. A hatás lehetséges oka, hogy elnyom bizonyos I. fázisú enzimeket, mint például a citokróm P450 1A2 ( CYP1A2 ) enzimet.
  1. Nutricology Laktoferrin with Colostrum (1 kapszula 100 mg)

A terápiát kiegészítettük szifonos oxigénes vízzel és homeopátiával is. A homeopátiával pedig a szervezet öngyógyító képességét támogattuk (Dr. Takács Györgyi homeopata állatorvos ajánlásával).

 • Tipp: A cikkben ajánlott táplálék-kiegészítőket én az IHerb oldaláról rendelem, mert nagyon megbízhatóak. A forgalmazott termékeik között találok megfelelő minőséget, és általában az itthoni ár töredékért juthatok hozzá a termékekhez. Minden vásárlásnál 60 napig a legutóbbi vásárlás 5%-át levásárolhatom. Az első rendelésnél a linkre kattintva 5 USD kedvezmény érvényesíthető a kosárban. További 5% kedvezményt kaphatsz minden rendelés esetén, ha alkalmazod az NSR764 kódot. A rendelésről bővebben az IHerb rendelés vám nélkül és ingyenes szállítással c. írásomban olvashatsz.

  Ha bármilyen betegségben szenvedsz, akkor a táplálék-kiegészítők szedése előtt mindképpen kérd ki az orvosod véleményét, és legyél figyelemmel arra, hogy az egyéni sajátosságok miatt esetleg másképp reagálsz rájuk. Minden esetben figyeld a szervezeted reakcióit, így egyszerre többet soha ne vezess be az étrendedbe. Ha többet szednél, akkor egymás után pár napos eltéréssel kezd el a szedésüket. A konkrét ajánlások a felsorolt linkekre kattintva találhatók meg.

További ajánlások a témához:

 1. A kutya étrendjéhez hasonló étrenddel foglalkozó humán okos étrend.
 2. Homeopátia.
 3. Az ösztogén dominancia lehet minden rákos betegség hátterében nőknél és férfiaknál egyaránt. az ösztrogéndominancia kiváltója a túl sok étrendi zsiradék.
 4. Az artemisinin ígéretes új rákgyógyszer.
 5. A deutérium megvonás gátlólag hathat a rákos sejtek fejlődésére

Laczkovich Hegedüs Eszter