zöld ház

Hőség elleni védekezés és praktikák – spórold meg a klíma költségeit!

Egyszerű döntésekkel elérheted, hogy a nyári kánikulában az otthonod sokkal hűvösebb, kellemesebb legyen. Akár a klímára költött pénzt is megspórolhatod, valamint a működéséből adódó áramszámlákat, bónuszként pedig segíthetsz a Föld túlmelegedése ellen is. Nem megéri? Nézzük, mit érdemes ezekért tenni!

Hőség ellen

Nansulate hőszigetelés

Nanotechnológiás hőszigetelés

Egy átlagos magyar család összes energiafelhasználásának több mint a felét használja kizárólag a fűtésre. Napjaink egyre növekvő gáz és villamosenergia költségeinél nagyon fontos, hogy a kifizetett fűtésszámla a valós felhasználást tükrözze, ne kelljen a kiszökő meleget is megfizetni. Ezért minél több család keresi a lehető legkorszerűbb, leggyorsabban és legegyszerűbben kivitelezhető, megfizethető megoldásokat. Erre a célra tökéletesen megfelel a ma már Magyarországon is ismertté váló Nansulate termékcsalád, mely egyszerre jelent megoldást a szigetelési, korrózióvédelmi és penészedési problémákra.

Tags: 

Megújuló energiaforrás

Bizonyos rendszerek működéséhez szükség van villamos energiára, de ezek 80%-ban a föld hőjét és csak 20%-ban használnak villamos energiát a rendszer üzemeltetésére. A megújuló energiaforrással működő eszközök az egyre emelkedő energia árak miatt viszonylag rövid idő alatt 5-10 éven belül megtérülnek, ezután úgy látnak el bennünket tiszta energiával, hogy az eszközbe fektetett tőkénk már megtérült. A Kanadai könnyűszerkezetes készház épületek kiemelten energiatakarékos szerkezetük miatt alapvetően alacsony fűtési energiaráfordítással üzemeltethetőek.

Tags: 

Aktív és passzív házak

Passzívház

Egy olyan építési technológia, ami gyakorlatilag nem igényel fűtés kialakítást. Hogy miért? Mert a házban lévő berendezések és a testhő már kifűti. A tökéletes gondossággal kifejlesztett technológia miatt alig lesz a háznak hővesztesége. Így nemcsak a fűtés lesz ingyen, de nyáron a hűvöset is könnyen meg tudja tartani.

Tags: 

Ökoház

Ez az elsőre talán furcsának tűnő gondolat jobban átgondolva nagyon is igaznak bizonyul. Az átlagember számára az ÖKO építészet, ÖKO építés a természetben található (természetes) anyagokból történő építést jelenti. Nézzük meg a teherhordó épületszerkezetekhez ma felhasznált anyagok közül mi található meg a természetben. A tégla, a beton nem. A vas legnagyobbrészt oxidált formában, bár nem ritka az érctelérekben a „termés vas”. Talán a kő, a vályog és a fa az egyetlen, ami szóba jöhet. A fát azonban, hogy hosszú élettartamú legyen „nem természetes” anyaggal kell kezelnünk.

Tags: 
Feliratkozás RSS - zöld ház csatornájára