IHerb rendelés vám nélkül és ingyenes szállítással

Az ajánlott táplálék-kiegészítőket én az iHerb oldaláról rendelem, mert nagyon megbízhatóak. A forgalmazott termékeik között találok megfelelő minőséget, és általában az itthoni ár töredékért juthatok hozzá Az oldalon minden megrendelésnél érdemes megnézni a napi és heti ajánlatokat és a kifutó termékeket is, mert gyakran nagyon kedvező ajánlatokat találhatsz. A napi kedvezményes és próba termékekből csak egy darab rendelhető.

iHerb link

Kedvezmény kuponkóddal (linkre kattintva aktiválhatod a kosaradban), ezzel 5% kedvezményt kaphatsz.

Szállításban 4 opció közül választhatsz. Nézzük ezek előnyeit, illetve hátrányait!

IHerb rendelés Local Post (Global Mail) esetén

 1. Ez a szállítási mód 1800 g-ig 100 USD-ig vehető igénybe.
 2. Az NSR764 kódra 5% kedvezményt kapsz a vásárlásaid végösszegéből. Ha támogatni szeretnéd vagy a munkámat, cikkeimet kellően értékesnek találod, akkor ne feledkezz meg az NSR764 kódról. Köszönöm, ha figyelemmel vagy rám.
 3. Minden vásárlásnál az előző vásárlás 5%-a levásárolható Loyality Credit kedvezményként. A Loyality Credit 60 napig és az előző csomag Shipped státuszától kezdve vehető igénybe. A Shipped státuszról e-mailben értesítenek. Több csomag együttes vásárlása esetén összeadódik a kedvezmény.
 4. Körülbelül 1-2 hét alatt érkezik meg a csomag, de néha csúszhat.
 5. Local Post esetén a nyomkövetési szám csak zsákszám (több Magyarországra érkező csomag kapja ugyanazt a számot), így csak a határig láthatjuk az útját. Erre a számra tehát nem érdemes hivatalos ügyben a Postákon hivatkozni, mert nem egyedi azonosító. Az így érkező csomagok levélként érkeznek, nem csomagként. Az IHerb oldalán a My Account Orders menüpontjában éred el a nyomkövetést (tracking).
 6. Ennél a szállítási opciónál az IHerb egy elveszett csomagot térít. A Magyar Posta ugyanis levélként kezeli ezeket a csomagokat, így nincs csomagszáma, könnyebben elveszhet, nem biztosított. Nekem nem vesztek el még csomagjaim, pedig évek óta rendelek így.
 7. A legtöbb területen ezeket a csomagokat nem hozza házhoz a Posta, hanem csak értesítést küld. Így érdemes az országba érkezés után 10 nap múlva érdeklődni a Postán, hátha elkeveredett az értesítő. Mivel nem könyvelt a küldemény, így felesleges a küldemény számára hivatkoznunk, név alapján kell kérni a keresést. Ilyen esettel viszont volt már nekem is dolgom.
 8. A Global Post-ot a DHL szállítja a határig, ott átadják a Magyar Postának a csomagot, így a vámkezelési szabályok alkalmazásában a Magyar Posta gyakorlata a mérvadó.
 9. IHerb rendelés esetén 2018. novemberében Global Maillel rendelve 42,29 USD-ig biztosan nem fogja meg a vám a csomagokat (vagy maximum csak ellenőrzésre). Tehát ilyen érték alatt bátran rendelhetsz, nem kell vámolási eljárásra számítanod. A kedvezmények levonása utáni összegnek kell megfelelnie ennek (kivéve a Loyality Creditet, az fizetőeszköznek számít)
  • 22 Euróig rendelhetünk vám- és áfamentesen az EU-n kívülről, de 10 Euró alatti vámtételt nem kell megfizetni, akkor sem, ha 22 Euró felett rendeltünk. Ez a vámtétel a gyakorlatban a 27%-os ÁFA-t jelenti. Novemberben a teljesen biztonságos rendelési határ kiszámítása a 10 Eurós szabály alkalmazásával: 10 (ennyi Euróig nincs vám) x323 (Euró árfolyam):0,27 (áfa):282,91 (USD árfolyam) = 42,29 USD. Az összeget hivatalos MNB vámolási árfolyamok alapján számoltam ki (a linken elérhető, minden esetben a törvény szerint a Magyar Nemzeti Bank által minden hónap utolsó előtti szerdáján közzétett árfolyamot, ha ezen a napon nem tettek közzé átváltási árfolyamot, akkor a legutolsó közzétett hivatalos deviza-középárfolyamot kell érteni). Az árfolyamok mindig egy egész hónapig érvényesek. A szállítási költség ekkor nem számít bele a kiszámított Global Post rendelési határba, mert a csomagokra szállítási költség nélkül, a kedvezményekkel csökkentett termékek árát írják csak rá, egyébként benne lenne.

  • Magyar Posta jogszerűen jár el a 10 Eurós szabály alkalmazásával, hiszen  2017. évi CLII. törvény az uniós vámjog végrehajtásáról 162. § (5) pontja kimondja: "A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, 10 EUR-nál vagy az ezzel megegyező, a 138. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság. Nem kell megfizetni, illetve visszafizetni azt a tíz euró alatti, egyéb teher különbözetet, valamint visszafizetni azt a 10 EUR alatti vámtúlfizetést, amely az egy határozatban egy vagy több jogcímen kiszabott és megfizetett összeg különbségéből keletkezett. Az így keletkezett tartozást a vámhatóság utólag törli, a túlfizetést pedig köteles bevételként adónemenként belső bizonylattal előírni és elszámolni."

  • Ha valamiért az előbb kiszámított határon felül rendelsz, akkor 27% áfa megfizetése várható, továbbá 2000 Ft adminisztrációs díj (ami után is vámköltséget kell fizetni). Tehát olyan esetben, amikor már elérted a kiszámított határt, jobb, ha részletekben rendelsz. 

  • A Loyality Credit fizetőeszköznek számít, így nem csökkenti a vámhatárt. A heti kedvezmények és az NSR764 kódra kapott kedvezmény viszont igen.

  • Régebbi határok: 43,35 USD októberben.

  • Tipp: Az oldalon fent be lehet állítani, hogy USD-ben legyen látható a vásárlás.

 10. A Global Post szállítási díja súlytól függ: olcsó, könnyű, de értékes termék esetén a legtöbbször ingyenes. Global Posttal az IHerb szállítási költsége lehet ingyenes is.

  A nagyobb súlyú termékek esetén a szállítási díjak akár 10 USD fölé is emelkedhetnek Global Posttal is. Szerencsére van ennek megkerülésére néhány mentőötlet. Bizonyos termékekkel jelentősen csökkenthetők vagy ingyenessé is tehetők a szállítási költségek, ha a kosárba rakjuk őket, persze jó, ha ezekre valóban szükség is. Az összes szállítást csökkentő termék együtt itt érhető el. Az oldalon shipping saver zöld feliratban, kis zöld autóval jelzik az ilyen termékeket, keresni is lehet köztük. Példának kigyűjtöttem néhány gyakran rendelt terméket:

  1. Doctor's Best Best High Potency Serrapeptase 120,000 SPUs (ajánlott gyulladásos megbetegedéseknél, például ízületi gyulladásnál, autoimmun betegségek esetén)
  2. Healthforce Nutritionals Digestion Enhancement Enzymes komplex emésztőenzim
  3. Houston Enzymes Afp-Peptizyde with DPP IV Activity fehérjebontó enzim glutén és kazein érzékenység, pajzsmirigy-alulműködés és emésztési zavarok esetén

Mj: Ha valamit elszúrtál egy rendelésnél, akkor tudod törölni a vásárlást, ha még nem Shipped out (kiszállított) a státusza a My account-ra kattintva és ott értelemszerűen Modify order (rendelés módosítása) és végül Delete Order (rendelés törlése).

 

IHerb rendelés Local Post Plus szállítási opcióval

Ez a szállítás az előzőhöz hasonló, viszont van néhány különbség, ezekre kitérek.

 1. Szinte minden rendelést vámvizsgálat alá vonnak, így a szállítási idő jelentősen növekedhet. Érkezni fog egy levél, melyre válaszolnunk kell, ha meg akarjuk kapni a csomagunkat. Ha meg akarjuk kapni a csomagunkat, akkor a Posta által kért dokumentumokat ki kell tölteni (a vámolási papírokkal együtt), majd visszaküldeni a megadott e-mail címre (vagy postai címre). Vámhatár alatt nem számolnak fel vámot, áfát és vámolási költséget sem a kitöltés ellenére. Kitöltéskor a postai vámolást kérek opciót kell választani (a többi nem jön szóba). Ez az eljárás akkor is, ha a sima Local Post csomagfélét véletlenül vámeljárás alá vonják, néha megesik ez is. Mj: Nekem ez a sokak által macerásnak vélt dolog már rutinfeladat, mert gyakran rendelek külföldről. Egyszerűen kitöltöm a papírokat, lefotózom a telefonnal. Válasz e-mailhez csatolom a vásárláskor visszaküldött igazolást és a lefotózott kitöltött dokumentumokat. Ha vámhatár alatt rendelek, akkor a kitöltött papír megjegyzés rovatába írom: "A 10 Eurós szabály alkalmazása mellett vámmentes a csomag. Köszönettel és tisztelettel:... " Maximum 5 perc az egész. Utána csak várni kell. Fontos! Postaköltséggel együtt kell a vámhatár alatt lennie a rendelt csomagnak.
 2. Gyakran több, mint egy hónapot ülnek a csomagon a dokumentumok visszaküldése után. A munkaerőhiány itt is érezteti a hatását...
 3. Előnye viszont, hogy ajánlott küldeményként érkezik, így az országon belül is láthatjuk, hogy hol jár a csomagunk, így könyebben járhatunk el problémás esetekben.

IHerb rendelés DHL Express vagy UPS szállítási opcióval

 1. 68 kg-ig vehető igénybe, összeghatár nincs.
 2. Az NSR764 kódra 5% kedvezményt kapsz a vásárlásaid végösszegéből. Ha támogatni szeretnéd vagy a munkámat, cikkeimet kellően értékesnek találod, akkor ne feledkezz meg az NSR764 kódról. Köszönöm, ha figyelemmel vagy rám.
 3. Minden vásárlásnál az előző 5%-a szintén levásárolható Loyality Credit kedvezményként.
 4. A szállítás a leggyorsabb: 5- 7 nap.
 5. A szállítás díja UPS esetén szerintem irreálisan magas, a DHL Express sokszor nagyon kedvező, vannak ilyen akciós időszakok.
 6. Mindegyik végig nyomkövetéses.
 7. Az elveszett csomagokat minden esetben térítik.
 8. A vámolásnál magyarországi vámszabályok érvényesek. Egy csomagot akkor vámolnak, ha a szállítási költséggel megemelt és a kedvezményekkel levont rendelési érték meghaladja az előzőekben kiszámolt ehavi összeget (ez minden hónapban változik az árfolyamoknak megfelelően). Ezen összeg felett már borsos árat kell fizessünk, mert az vámeljárás díja 6000 Ft körüli (ami után is vámköltséget kell fizetni), továbbá 150 Euróig 27% áfa-t kell még megfizetni, felette már vámot is. Tehát, ha így rendelsz, akkor ügyelj, hogy a szállítási díjjal együtt se lépd át az adott összeghatárt. Figyelem tehát! Ennél a szállítási opciónál a szállítás és a termékek árát össze kell adni, és ennek kell az említett határon belül lennie. Én a biztonság kedvéért mindig a hivatalos vámolási határ alatt rendelek 2 USD-vel, hogy hóváltáskor nehogy vámolási határ fölé kerüljek.

A 38 USD feletti csomagokat némely esetben szeretné megvámolni a DHL, de mi nem hagyjuk, juszt sem. :)

Számíthatunk rá, hogy hamarosan leállnak a külön körökkel, mert rájönnek, hogy tudjuk mi a dörgés. :)

Ezt a levelet küld el ilyen esetben, bevált:

Tisztelt DHL!

A rendelt csomag rendelési értékét szándékosan úgy kalkuláltam, hogy vámmentesen vehessem át.
A hivatalos érvényben lévő jogszabályok szerint az MNB középárfolyamát kell figyelembe venni vámkezelésnél a 10 Eurós szabály alkalmazásánál.

2017. évi CLII. törvény az uniós vámjog végrehajtásáról 162. § (5) pontja kimondja: "A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, 10 EUR-nál vagy az ezzel megegyező, a 138. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság. Nem kell megfizetni, illetve visszafizetni azt a tíz euró alatti, egyéb teher különbözetet, valamint visszafizetni azt a 10 EUR alatti vámtúlfizetést, amely az egy határozatban egy vagy több jogcímen kiszabott és megfizetett összeg különbségéből keletkezett. Az így keletkezett tartozást a vámhatóság utólag törli, a túlfizetést pedig köteles bevételként adónemenként belső bizonylattal előírni és elszámolni."

Az árfolyamot a hivatalos MNB középárfolyamon kell számítani a jogszabály 138. § szerint:

"138. § [Valutaszámítás]

(1) A Vámkódex 53. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján alkalmazandó árfolyam alatt a Magyar Nemzeti Bank által minden hónap utolsó előtti szerdáján közzétett árfolyamot, ha ezen a napon nem tettek közzé átváltási árfolyamot, akkor a legutolsó közzétett hivatalos deviza-középárfolyamot kell érteni."

A pontos árfolyam az MNB honlapján elérhető (előző hónap utolsó előtti szerdájának árfolyama), a linkre klikkelve elérhető.

22 Euróig rendelhetünk vám- és áfamentesen az EU-n kívülről, de 10 Euró alatti vámtételt nem kell megfizetni, akkor sem, ha 22 Euró felett rendeltünk. Ez a vámtétel a gyakorlatban a 27%-os ÁFA-t jelenti. Novemberbenben a teljesen biztonságos rendelési határ kiszámítása a 10 Eurós szabály alkalmazásával: 10 (ennyi Euróig nincs vám) x323,4(Euró árfolyam):0,27 (áfa):276,32 (USD árfolyam) = 42,29 USD.. Az összeget hivatalos vámolási árfolyamok alapján számoltam ki (a linken elérhető). Az árfolyamok mindig egy egész hónapig érvényesek és minden esetben a hó elején adják meg.

Az általam rendelt csomag szállítási költséggel együtt .... USD (a saját csomag értéke jön ide), mely alatta van a vámolási határnak.
A fentiek miatt az Önök által végzett vámkezelést nem fogadom el, mert az a hatályos magyar jogszabályoknak nem felel meg!
Kérem, hogy a ellenőrizzék a kalkulációjukat és korrigálják tévedésüket!

Tisztelettel: Példa Gábor (saját név)

Támogatás

Ha engem szeretnél motiválni a munkámban, akkor minden vásárlásnál használd az NSR764 kuponkódot vagy minden esetben a cikkekben látható linkeken keresztül vásárolj és kerüld el az iHerb Facebookos vagy egyéb reklámoldalakra való kattintást, akkor ugyanis hozzájuk kerül a kedvezmény. Minden vásárlásnál újra meg kell adni, a kódot nem jegyzi meg. Az NSR764 kódot az Apply Promo Code mezőben vagy a cikkekben való termék linkekre kattintással lehet aktiválni ugyanezzel az eredménnyel.

Ha bármilyen IHerb ötlettel bővül a tudásom, akkor azt mindig ebben a cikkben írom meg frissítésként. Remélem hasznos információkat kaptál.

Követni a munkáimat  Zöldház  és a saját Facebook oldalamon lehet.

Ha meg akarod ismerni az Okos Étrend gyógyítási és egészségmegőrzési módszerét és szívesen barátkoznál hasonló érdeklődésű emberekkel, akkor a Facebookon alakult erre egy csoport, ahol recepteket, praktikákat és kitűnő társaságot találsz:

https://www.facebook.com/groups/okosetrend/

Laczkovich Hegedüs Eszter

A cikkek és a weboldalon álló tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak. Másolása, felhasználása, sokszorosítása, nyilvánosságra hozatala csak a szerző hozzájárulásával, és a forrás feltüntetésével lehetséges. Ilyen esetben kérlek írásban fordulj a kapcsolat link alatt a szerzőhöz, ahol tüntesd fel, hol és milyen formában szeretnéd a tartalmat felhasználni. Ha úgy gondolja a szerző, akkor saját mérlegelés után írásbeli engedélyt adhat. Minden jogtalan felhasználó ellen élünk a jogorvoslat lehetőségével.

 A megosztásoknak nagyon örülök, mert csak így van lehetőség arra, hogy elterjednek az itteni információk. Ezeket nagyon köszönöm.

© Minden jog fenntartva. Copyright by www.zoldhaz.info

 
 

Így támogathatsz pénz nélkül árván maradt kis állatokat

Fogadj örökbe

Itt az idő az örökbefogadásra! Hogy miért?

 1. Soha többé nem leszel egyedül.
 2. Bizonyított tény, hogy a kutyák jelenlétében rengeteg súlyos betegség sokkal könnyebben gyógyul.
 3. Szőrös kis társad a legszomorúbb időszakokban is vidámságot hoz.
 4. A kutyások sokkal többet mozognak a sétáltatások és kirándulások miatt, így egészségesebben élnek.
 5. Szélesebb baráti körre lehet szert tenni, mert a kutyások összejárnak.
 6. Könnyebb párra találni, ha nem a gép előtt ülsz. Már a kutya megléte is egy jó indok az ismerkedésre.
 7. Felelős állattartóként felkészülhetsz a gyereknevelésre, a gyerekeid is sokkal felelősségteljesebb felnőtté válnak egy kutya mellett.
 8. A kutyád feltétel nélkül fog szeretni és soha nem beszél vissza. :) A cikk folytatása

Okos bőr- és hajápolás, azaz hogyan (t)együk magunkat széppé

Szépítő étrend

Bőrünk és hajunk megjelenése leginkább az általános egészségi állapotunkat tükrözi vissza, így számos tényező hatással van rá. Nem mindegy hogyan étkezünk, hogyan működik a pajzsmirigyünk, milyen a vérkeringésünk, milyen állapotban van a májunk és a veséink, illetve táplálékkiegészítőket fogyasztunk, milyen kozmetikumokat használunk és nem utolsó sorban az, hogy milyen korúak vagyunk. Mindenesetre korunktól függetlenül kihozhatjuk magunkból a legtöbbet. Nézzük milyen eszközökhöz érdemes folyamodnunk!  A cikk folytatása


 

Kipróbált receptek környezetbarát tisztítószerek készítéséhez

Ökotisztítás

Próbáld meg a lehető legkevesebb kárt okozni léteddel a természetnek és az élőlényeknek! – ez a „nem ártás” filozófiája. Mindezt könnyen és olcsón megvalósíthatod a tisztítószerek területén is.  A cikk folytatása

Pajzsmirigy-megbetegedések okai és oki kezelésük

Jódozott só

A tüneti kezelésen alapuló orvosi protokolltól való eltéréshez a betegnek is lépéseket kell tennie az életmódjának megváltoztatásában, de sajnos a legtöbb esetben a páciens hozzáállásából hiányzik ehhez a kellő motiváció, így az orvosi gyakorlat leginkább a tüneti kezelésen alapul. Így van ez a leggyakoribb pajzsmirigy-megbetegedések esetén is. A cikk folytatása


Az almaecet nem hatékony a fogyás elősegítésében

Az almaecet nem hatékony

Az Carol S. Johnston szerint az ecetsav úgy tűnik, hogy tényleg zavarhatja a keményítőmolekulákat lebontó enzimeket. Ez bármilyen típusú ecettel, például bor-, gránátalma ecettel vagy akár fehér desztillált ecettel is kiváltható, nincs kiemelkedő szerepe az almaecetnek. Minden esetben az ecetsav (acetic acid) tartalom felelős ezért.  A cikk folytatása

A szénhidrátszegény étrendek mellékhatásai

A magas zsiradékbevitel és az éhezés hasonló hormonális válaszokat produkál, ugyanis a szervezet mindkét esetben a kortizol nevű stresszhormonnal igyekszik a sejtek vércukorfelvételét megakadályozni, így védi meg a szénhidrátigényes létfontosságú szervek energiaellátását. Például az agy kellő vércukorszint hiányában először görcsrohammal reagál, majd pedig beáll az agyhalál, így a szervezet elsődleges célja az izomsejtek vércukorfelvételének blokkolása, ha nem áll rendelkezésre elegendő glükóz. A cikk folytatása


A legtöbb divatos méregtelenítő eljárás veszélyes is lehet

Méregtelenítés

Manapság a „méregtelenítés” divatját éljük. Sokféle praktikát olvashatunk a témában az ezt népszerűsítő oldalakon, de legtöbb eljárás sajnos hatástalan, sőt gyakran egyenesen káros.

A legfőbb méregtelenítő szerveink a májunk és a veséink, így leginkább azok a méregtelenítő technikák segítenék szervezetünket a káros anyagok eltávolításában, amelyek ezen szervek munkáját támogatják, ez pedig véletlenül sem azt jelenti, hogy esetleg túl is stimulálják. Sok esetben méregtelenítésként hirdetik azokat a módszereket, ahol hashajtással vagy a vese túlzott vizeletkiválasztásra kényszerítésével próbálnak eredményeket elérni. Cikk folytatása