A klórozott víz veszélyei

Bőr nem véd meg

A bőr az egy féligáteresztő hártyának minősül, így csak bizonyos méret felett véd minket a környezeti hatásoktól (baktériumok, gombák). A vegyi anyagok mindegyike szinte szabadon bekerül a véráramba, hasonlóan, mintha megennéd őket. Sokan erről nem vesznek tudomást és sok vegyi anyag használata esetén sem használnak védőkesztyűt.

Ennek az áteresztő tulajdonságnak köszönhető, hogy a bőrünk lélegzik, felszívja a krémeket, és a krém alapú gyógyszereket is.

Klórozott ivóvíz veszélyei

A klórozott ivóvízben pl triklórmetán (kloroform) keletkezik. A kloroform a központi idegrendszerre hat, fáradtságot és fejfájást okoz. A hosszabb távú kitettség a máj és vese károsodását okozza. A kloroform szerepel a Colborn listán mint endokrin rendszert károsító anyag. A legnagyobb veszélyt az jelenti, ha mérgező foszgénné alakul a szervezetünkben.

Két kohort felmérést végeztek a daganatos megbetegedések és az ivóvíz klórozási mellékterméke közti összefüggést vizsgálva. A vizsgálatok alapján úgy találták, hogy a máj-, emlő-, bél-, hólyag- és tüdőrák kialakulásának kockázata emelkedett az ivóvíz kloroform tartalmával. Vemhes kísérleti állatok klorform kitettsége károsodást okozott az utódokban.

A holland Health Council of the Netherlands tudományos testület 2000-ben javasolta, hogy 2-es kategóriájú “toxikus a reprodukcióra” anyagnak minősítsék, de még mindig nem jelölik R 61-es, a veszélyes anyagok kockázatait ismertető releváns R-mondattal (A születendő gyermekre ártalmas lehet). Hypothyreosis (pm alulműködés) és a klórozott víz között komoly kapcsolat áll fenn.

Van egy jól ismert törvény a kémiában, amit halogén elmozdulásnak neveznek. A halogének egy osztálya az elemeknek, amely tartalmazza a fluoratomot, klór-, bróm- és jódatomot. Bármilyen könnyebb elem kiszoríthatja a nehezebb elemet ebben a láncban. Szóval, klór kiszoríthatja a jódot kémiai reakciókban, így akadályozza pajzsmirigy kellő működösét. Ha pm alulműködésed van, (ez az elhízással is korrerációt mutat), akkor neked sokszorosan fontos az egész háztartási víz klórmentestése, mert sajnos a konyhai csapból és a kézmosásokból is magas a klór és trihalometán kitettség.

A megoldás a központi vízszűrők alkalmazása

Központi víztisztítóA szén zuhanyszűrők jók, de még jobb a központ víztisztító, mert így minden csap védett.

Eltávolítja a klórt, a trihalometáokat, az úszó szennyezőanyagokat, szerves mérgeket, hormonokat, mikroorganizmusokat. Kiszűri a lebegő szennyeződéseket, mint a por, rozsda, föld, stb. és a biológiai szennyeződések és szerves vegyületek jelentős részét, és az elhalt vagy még mindig aktív fertőző ágenseket így a baktériumokat, a vírusokat és a gombaspórákat. Érzékeny bőrűek számára ez az egyik legolcsóbb és legjobb megoldás.

Közvetlenül a hálózati fő-vízvezetékre célszerű beszerelni (ajánlott a vízóra után, mielőtt még elágazna a vízvezeték, de a magyar szabályozás szerint az aknában tilos elhelyezni).  A készüléket egyszerű felszerelni, egy vízvezetékszerelő a telepítését 1-2 óra alatt el tudja végezni. A szűrőbetétek cseréje 60 m3-enként esedékes.

Javasolt termék: minőségi központi vízszűrő

 

 
 

Így támogathatsz pénz nélkül árván maradt kis állatokat

Fogadj örökbe

Itt az idő az örökbefogadásra! Hogy miért?

  1. Soha többé nem leszel egyedül.
  2. Bizonyított tény, hogy a kutyák jelenlétében rengeteg súlyos betegség sokkal könnyebben gyógyul.
  3. Szőrös kis társad a legszomorúbb időszakokban is vidámságot hoz.
  4. A kutyások sokkal többet mozognak a sétáltatások és kirándulások miatt, így egészségesebben élnek.
  5. Szélesebb baráti körre lehet szert tenni, mert a kutyások összejárnak.
  6. Könnyebb párra találni, ha nem a gép előtt ülsz. Már a kutya megléte is egy jó indok az ismerkedésre.
  7. Felelős állattartóként felkészülhetsz a gyereknevelésre, a gyerekeid is sokkal felelősségteljesebb felnőtté válnak egy kutya mellett.
  8. A kutyád feltétel nélkül fog szeretni és soha nem beszél vissza. :) A cikk folytatása

Okos bőr- és hajápolás, azaz hogyan (t)együk magunkat széppé

Szépítő étrend

Bőrünk és hajunk megjelenése leginkább az általános egészségi állapotunkat tükrözi vissza, így számos tényező hatással van rá. Nem mindegy hogyan étkezünk, hogyan működik a pajzsmirigyünk, milyen a vérkeringésünk, milyen állapotban van a májunk és a veséink, illetve táplálékkiegészítőket fogyasztunk, milyen kozmetikumokat használunk és nem utolsó sorban az, hogy milyen korúak vagyunk. Mindenesetre korunktól függetlenül kihozhatjuk magunkból a legtöbbet. Nézzük milyen eszközökhöz érdemes folyamodnunk!  A cikk folytatása


 

Kipróbált receptek környezetbarát tisztítószerek készítéséhez

Ökotisztítás

Próbáld meg a lehető legkevesebb kárt okozni léteddel a természetnek és az élőlényeknek! – ez a „nem ártás” filozófiája. Mindezt könnyen és olcsón megvalósíthatod a tisztítószerek területén is.  A cikk folytatása

Pajzsmirigy-megbetegedések okai és oki kezelésük

Jódozott só

A tüneti kezelésen alapuló orvosi protokolltól való eltéréshez a betegnek is lépéseket kell tennie az életmódjának megváltoztatásában, de sajnos a legtöbb esetben a páciens hozzáállásából hiányzik ehhez a kellő motiváció, így az orvosi gyakorlat leginkább a tüneti kezelésen alapul. Így van ez a leggyakoribb pajzsmirigy-megbetegedések esetén is. A cikk folytatása


Az almaecet nem hatékony a fogyás elősegítésében

Az almaecet nem hatékony

Az Carol S. Johnston szerint az ecetsav úgy tűnik, hogy tényleg zavarhatja a keményítőmolekulákat lebontó enzimeket. Ez bármilyen típusú ecettel, például bor-, gránátalma ecettel vagy akár fehér desztillált ecettel is kiváltható, nincs kiemelkedő szerepe az almaecetnek. Minden esetben az ecetsav (acetic acid) tartalom felelős ezért.  A cikk folytatása

A szénhidrátszegény étrendek mellékhatásai

A magas zsiradékbevitel és az éhezés hasonló hormonális válaszokat produkál, ugyanis a szervezet mindkét esetben a kortizol nevű stresszhormonnal igyekszik a sejtek vércukorfelvételét megakadályozni, így védi meg a szénhidrátigényes létfontosságú szervek energiaellátását. Például az agy kellő vércukorszint hiányában először görcsrohammal reagál, majd pedig beáll az agyhalál, így a szervezet elsődleges célja az izomsejtek vércukorfelvételének blokkolása, ha nem áll rendelkezésre elegendő glükóz. A cikk folytatása


A legtöbb divatos méregtelenítő eljárás veszélyes is lehet

Méregtelenítés

Manapság a „méregtelenítés” divatját éljük. Sokféle praktikát olvashatunk a témában az ezt népszerűsítő oldalakon, de legtöbb eljárás sajnos hatástalan, sőt gyakran egyenesen káros.

A legfőbb méregtelenítő szerveink a májunk és a veséink, így leginkább azok a méregtelenítő technikák segítenék szervezetünket a káros anyagok eltávolításában, amelyek ezen szervek munkáját támogatják, ez pedig véletlenül sem azt jelenti, hogy esetleg túl is stimulálják. Sok esetben méregtelenítésként hirdetik azokat a módszereket, ahol hashajtással vagy a vese túlzott vizeletkiválasztásra kényszerítésével próbálnak eredményeket elérni. Cikk folytatása