Rákgyógyulás támogatása kutyáknál

Ez a cikk a saját tapasztalatom miatt készült el, hátha megírásával másnak is támogatást és segítséget tudok nyújtani, ha hasonló problémával kerül szembe.

Tappi kutyusomon 8 évesen diagnosztizáltak vegyes sejtes emlőkarcinómát, ő azóta elhunyt 11 és fél éves korában, azaz 4 és fél éves ráktúlélő volt, és öregen távozott az örök vadászmezőkre.

A rák kialakulása előtt mindig prémium tápot kapott, amelyek mindegyike sajnos zsiradékban gazdag volt (Orijen, Happy Dog, stb). Én ezt gondolom legfőbb kiváltónak, a hízékonysági hajlamát is erősítette. A megfelelő étrendről az Okos Étrend kutyáknak című cikkben olvashatsz többet.

 

Rák gyógyítása kutyák esetén

Tappi megfelelő zsírszegény táplálás mellett ilyen gyönyörűen egészséges szőrű volt, ekkor már két éve betegen

Sajnos a betegsége alatt én is felültem egy időben a nyersetetés és húsalapú, keményítőszegény táplálás téves logikai érvelésének, miszerint a kutya a farkashoz hasonló, így az etetését hasonlóan kell megoldanom. Sajnos ezzel a lehető legrosszabbul döntöttem, mert jelentős mértékben rontottam az életesélyeit, akinek nemcsak a betegsége súlyosbodott, hanem el is hízott. Váltottam persze. Az időt visszaforgatni nem tudom, viszont a rossz tapasztalat fényében már utánajártam a nyersetetésés és húsalapú, gabonamentes táplálás problémáinak, és a mostani kutyusaimat már ennek a tudásnak a fényében etetem. Mindkettőjük nagyon jó fizikai állapotban van, elhízásnak nyoma sincs, rendkívül terhelhetőek, tökéletes az emésztésük, szép a szőrük.

Tappi kezelőorvosa Takács Györgyi állatorvos volt, őt amúgy mindenkinek jó szívvel ajánlom egyéb betegségek esetén is, a rendelőjében ülve nagyon sok gazdival ismerkedtem meg, akik kedvenceinél más orvosok szerint már gyógyíthatatlannak tűnő betegségeket is sikerrel kezelt.

Kezelése

Az igen egyszerű, de mégis hatékony kezelésnek, és megfelelő táplálásnak hála a daganat mérete drasztikusan csökkent, majd tartósan, hosszú évekig stagnált. A megfelelő táplálás és "kezelés" alatt életminősége és kedve pont olyan volt, mint bármelyik egészséges kutyusé, idős kora ellenére gyakran kölyöknek nézték.

A rák gyógyítás támogatása

Az ételének megválasztása a Kutyák okos étrendje című cikkben szerint volt a legmegfelelőbb.

Használt étrend-kiegészítők 30 kg-os németjuhász esetén (a cikkben leírtakon kívül):

 1. 180 mg artemisinin (csak üres gyomorra adható más kiegészítőktől elkülönítve, mert a vastartalmú étel gátolja a hatását). Az artemisinin a magas vastartalmú, éppen osztódni készülő rákos sejtellen lehet hatásos.
 2. 600-900 mg lactoferrin: támogatja az immunrendszer hatékonyságát. A szarvasmarha laktoferrin (BLF) rákellenes aktivitását igazolták a tüdő-, a hólyag-, a nyelv-, a vastagbél-, és a májrákos patkányokon. A hatás lehetséges oka, hogy elnyom bizonyos I. fázisú enzimeket, mint például a citokróm P450 1A2 ( CYP1A2 ) enzimet.
  1. Nutricology Laktoferrin with Colostrum (1 kapszula 100 mg)

Fenti terápiát kiegészítettük saját lepárlású deutérium-csökkentett vízzel és homeopátiával is. A homeopátiával pedig a szervezet öngyógyító képességét támogattuk. Érdekesnek találtam, de a linkelt könyvben (Dr. A.U. Ramakrishnan - Catherine R. Coulter: Homeopátia és a rák - egy lehetséges megközelítés) javasolt szerek mintha valóban jelentős javulást eredményeztek volna nála.

 • Tipp: A cikkben ajánlott táplálék-kiegészítőket az IHerb oldaláról rendelem. Minőségben és a szállításban is nagyon megbízhatóak, olcsók. Az NSR764 kód érvényesítésével 5% kedvezményt kaphatsz az első vásárlás végösszegéből. Ha támogatni szeretnéd vagy a munkámat, később se feledkezz meg az NSR764 kódról. A rendelésről és a vámhatárokról az IHerb rendelés vám nélkül és ingyenes szállítással c. írásomban olvashatsz.

  Ha bármilyen betegségben szenvedsz, akkor a táplálék-kiegészítők szedése előtt mindképpen kérd ki az orvosod véleményét és legyél figyelemmel arra, hogy az egyéni sajátosságok miatt esetleg másképp reagálsz rájuk. Minden esetben figyeld a szervezeted reakcióit, így egyszerre többet soha ne vezess be az étrendedbe. Ha többet szednél, akkor egymás után pár napos eltéréssel kezd el a szedésüket.

További ajánlások a témához:

 1. A kutya étrendjéhez hasonló étrenddel foglalkozó humán okos étrend.
 2. Homeopátia.
 3. Az ösztogén dominancia lehet minden rákos betegség hátterében nőknél és férfiaknál egyaránt. az ösztrogéndominancia kiváltója a túl sok étrendi zsiradék.
 4. Az artemisinin ígéretes új rákgyógyszer.
 5. A deutérium megvonás gátlólag hathat a rákos sejtek fejlődésére

Laczkovich Hegedüs Eszter

A www.zoldhaz.info weboldalon megjelenő teljes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll

A cikkek és a weboldalon álló tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos a cikket teljes hosszúságában, ill. nagyobb terjedelmében átvenni, felhasználni, átdolgozni. A tartalmat rövidebb idézetben felhasználó köteles jól láthatóan megjelölni a szerzőt, illetve aktív linken az oldat. A jogosulatlan felhasználó anyagi felelősséggel tartozhat. Amennyiben a jogosulatlanul átvett tartalmat bevételszerzésre használta, az így megszerzett haszon teljes összegének átadására kötelezhető a polgári jog szakaszai alapján. © Minden jog fenntartva.
 

Itt az idő az örökbefogadásra?

Fogadj örökbe

Itt az idő az örökbefogadásra! Hogy miért?

 1. Soha többé nem leszel egyedül.
 2. Bizonyított tény, hogy a kutyák jelenlétében rengeteg súlyos betegség sokkal könnyebben gyógyul.
 3. Szőrös kis társad a legszomorúbb időszakokban is vidámságot hoz.
 4. A kutyások sokkal többet mozognak a sétáltatások és kirándulások miatt, így egészségesebben élnek.
 5. Szélesebb baráti körre lehet szert tenni, mert a kutyások összejárnak.
 6. Könnyebb párra találni, ha nem a gép előtt ülsz. Már a kutya megléte is egy jó indok az ismerkedésre.
 7. Felelős állattartóként felkészülhetsz a gyereknevelésre, a gyerekeid is sokkal felelősségteljesebb felnőtté válnak egy kutya mellett.
 8. A kutyád feltétel nélkül fog szeretni és soha nem beszél vissza. :) A cikk folytatása

Okos bőr- és hajápolás, azaz hogyan (t)együk magunkat széppé

Szépítő étrend

Bőrünk és hajunk megjelenése leginkább az általános egészségi állapotunkat tükrözi vissza, így számos tényező hatással van rá. Nem mindegy hogyan étkezünk, hogyan működik a pajzsmirigyünk, milyen a vérkeringésünk, milyen állapotban van a májunk és a veséink, illetve táplálékkiegészítőket fogyasztunk, milyen kozmetikumokat használunk és nem utolsó sorban az, hogy milyen korúak vagyunk. Mindenesetre korunktól függetlenül kihozhatjuk magunkból a legtöbbet. Nézzük milyen eszközökhöz érdemes folyamodnunk!  A cikk folytatása


 

Kipróbált receptek környezetbarát tisztítószerek készítéséhez

Ökotisztítás

Próbáld meg a lehető legkevesebb kárt okozni léteddel a természetnek és az élőlényeknek! – ez a „nem ártás” filozófiája. Mindezt könnyen és olcsón megvalósíthatod a tisztítószerek területén is.  A cikk folytatása

Pajzsmirigy-megbetegedések okai és oki kezelésük

Jódozott só

A tüneti kezelésen alapuló orvosi protokolltól való eltéréshez a betegnek is lépéseket kell tennie az életmódjának megváltoztatásában, de sajnos a legtöbb esetben a páciens hozzáállásából hiányzik ehhez a kellő motiváció, így az orvosi gyakorlat leginkább a tüneti kezelésen alapul. Így van ez a leggyakoribb pajzsmirigy-megbetegedések esetén is. A cikk folytatása


Az almaecet nem hatékony a fogyás elősegítésében

Az almaecet nem hatékony

Az Carol S. Johnston szerint az ecetsav úgy tűnik, hogy tényleg zavarhatja a keményítőmolekulákat lebontó enzimeket. Ez bármilyen típusú ecettel, például bor-, gránátalma ecettel vagy akár fehér desztillált ecettel is kiváltható, nincs kiemelkedő szerepe az almaecetnek. Minden esetben az ecetsav (acetic acid) tartalom felelős ezért.  A cikk folytatása

A szénhidrátszegény étrendek mellékhatásai

A magas zsiradékbevitel és az éhezés hasonló hormonális válaszokat produkál, ugyanis a szervezet mindkét esetben a kortizol nevű stresszhormonnal igyekszik a sejtek vércukorfelvételét megakadályozni, így védi meg a szénhidrátigényes létfontosságú szervek energiaellátását. Például az agy kellő vércukorszint hiányában először görcsrohammal reagál, majd pedig beáll az agyhalál, így a szervezet elsődleges célja az izomsejtek vércukorfelvételének blokkolása, ha nem áll rendelkezésre elegendő glükóz. A cikk folytatása


A legtöbb divatos méregtelenítő eljárás veszélyes is lehet

Méregtelenítés

Manapság a „méregtelenítés” divatját éljük. Sokféle praktikát olvashatunk a témában az ezt népszerűsítő oldalakon, de legtöbb eljárás sajnos hatástalan, sőt gyakran egyenesen káros.

A legfőbb méregtelenítő szerveink a májunk és a veséink, így leginkább azok a méregtelenítő technikák segítenék szervezetünket a káros anyagok eltávolításában, amelyek ezen szervek munkáját támogatják, ez pedig véletlenül sem azt jelenti, hogy esetleg túl is stimulálják. Sok esetben méregtelenítésként hirdetik azokat a módszereket, ahol hashajtással vagy a vese túlzott vizeletkiválasztásra kényszerítésével próbálnak eredményeket elérni. Cikk folytatása