Homeopátia és a rák - egy lehetséges megközelítés

Hatástalan a homeopátia?

Homeopátiával kapcsolatban nem vagyok azonos véleményen az ellenzőivel. Szerintem tudományos értelemben teljesen hiteltelen minden homeopátiás eljárást egy kalap alá vonva hasztalannak bélyegezni. 

A legtöbb talán tényleg hasztalan, de később még kiderülhet, hogy számos eljárás (termék) jelentős eredményeket hozhat. Én is ezt tapasztaltam a gyakorlatban.

Szerencsére még a hatástalanok esetén sem valószínű, hogy túl nagy mellékhatási kockázata van bármelyiknek. Többek között ezért sem értem a nagy indulatokat, amiket okoz a téma. Annyi butaságra költenek az emberek, és ezek a termékek nem drágák, és szerintem (is) meglehetősen kockázatmentesek. Tehát hátra lehet dőlni és megvárni a népítéletet és a tapasztalati eredményeket mindenféle jelentősebb kockázat nélkül. 

Visszatérve a hatásosságra: a tudományos szkepticizmus ugyanannyira lehet fanatikus, mint bizonyos vallási szekták. Sokkal tudományosabb, ha nem ellenzünk valamit, amíg bizonyságot nem nyer a hatástalansága: gyártónként, termékenként, szerenként, és persze nem így, hogy homeopátia egyben. Ez utóbbinak ugyanis semmilyen tudományos értelmű értéke nem lenne és nincs is.

Persze a hatásossága mellett sem lenne feltétlenül célszerű kampányolni vizsgálatok nélkül. De ebben vannak bökkenők. Én szívem szerint pár általam jónak tartott szert szívesen alávetnék nagy, randomizált, placebokontrollos, kettős vak, vizsgálatnak és az eredmény tekintetében is meglehetősen biztos lennék. A helyzet az, hogy ebben viszont senki nem érdekelt, mert nem szabadalmaztathatók a termékek. Ennyi pénzt tehát nem érdemes belerakni, és ezért nincsenek is érdemben ilyen vizsgálatok.

Én azért bízom benne, hogy a szkeptikus hadjárat azért élni hagyja a termékeket. Nekem meggyőződésem, hogy csak veszíthetünk, ha ezek nem elérhetők. Szerintem ez egy olyan terület, amiben sokkal több a lehetőség mint hinnénk. 

Talán egyszer pofára esnek a fanatikus ellenzői, de lehet, hogy közben betiltatják az ilyen szereket és csak generációk múlva lesz ez így. Én addig is inkább a pozitív attitűdű kétkedő, megfigyelő státuszban vagyok nagy reményekkel. Hogy miért? Mert láttam bizonyítani pár terméket és ezért szükségszerű feltételeznem, hogy lehet még bőven. Nem leszek hitelesebb, ha mindenben beállok a szkeptikusok mellé, pláne, ha nekem nem meggyőzők.

Szűklátókörűség tehát minden homeopátiás eljárást egy kalap alá vonni terjesztői és kritizálói esetén is.

Vannak, akik a rákterpia kiegészítéseként vetik be a homeopátiát. Nézzünk egy ilyen példát!

Homeopátia a rák kezelésében is segítség lehet

„Homeopátiás és orvosi képzéssel rendelkező apám volt a mentorom, ő inspirált arra, hogy elvégezzem az a hagyományos orvosi képzést is. Apám megihlette a húgomat is, hogy kövesse az orvosi, homeopátiás utat. Sajnos elvesztettem a testvéremet, rákban halt meg. Ezután minden erőmmel próbáltam kifejleszteni a hatékony homeopátiás rákkezelési módszeremet. Éveken keresztül próbálkoztam különféle potenciálokkal, adagolásokkal, míg végül megszületett a hatékony plussing módszerem. Az évek alatt megtanultam hogyan hatékonyan kell kezelni a különféle rákos eseteket. Ezeknek a pontos receptjeit tartalmazza a könyvem.”

 

Dr. A. U. Ramakrishnan

Dr. A.U. Ramakrishnan

Dr. Ramakrishnan könyve ismét hiányt pótol a magyar homeopátiás könyvek között. Az indiai orvos módszere a daganatos betegek kezelésére végre itthon is megismerhető lesz. Egészen speciális, és kizárólag a rosszindulatú betegségek kezelésére kifejlesztett módszerről van szó. Figyelemre méltó tényező a könyv által sugallt optimizmus. 80%-os gyógyulási arányról beszél a harmadik stádiumos rák esetén.

Dr. A.U. Ramakrishnan csak homeopátiás kezelésén alapuló rákkezés tényleges hatékonyságára jelenleg nincs elég adat, így jelenleg csak kiegészítő kezelésként érdemes tekinteni rá. (F1)


A könyvben említett homeopátiás szerek több homeopátiás gyógyszertárban kaphatóak vény nélkül. Gazdagréti gyógyszertárban nagy a választék. A könyv is kapható.  Tel: 06-1-2463364

Dr. A.U. Ramakrishnan - Catherine R. Coulter: Homeopátia és a rák - egy lehetséges megközelítés

Kiadó: Remedium

Fogy. Ár: 4500.-

A www.zoldhaz.info weboldalon megjelenő teljes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll

A cikkek és a weboldalon álló tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos a cikket teljes hosszúságában, ill. nagyobb terjedelmében átvenni, felhasználni, átdolgozni. A tartalmat rövidebb idézetben felhasználó köteles jól láthatóan megjelölni a szerzőt, illetve aktív linken az oldat. A jogosulatlan felhasználó anyagi felelősséggel tartozhat. Amennyiben a jogosulatlanul átvett tartalmat bevételszerzésre használta, az így megszerzett haszon teljes összegének átadására kötelezhető a polgári jog szakaszai alapján. © Minden jog fenntartva.
 

Itt az idő az örökbefogadásra?

Fogadj örökbe

Itt az idő az örökbefogadásra! Hogy miért?

  1. Soha többé nem leszel egyedül.
  2. Bizonyított tény, hogy a kutyák jelenlétében rengeteg súlyos betegség sokkal könnyebben gyógyul.
  3. Szőrös kis társad a legszomorúbb időszakokban is vidámságot hoz.
  4. A kutyások sokkal többet mozognak a sétáltatások és kirándulások miatt, így egészségesebben élnek.
  5. Szélesebb baráti körre lehet szert tenni, mert a kutyások összejárnak.
  6. Könnyebb párra találni, ha nem a gép előtt ülsz. Már a kutya megléte is egy jó indok az ismerkedésre.
  7. Felelős állattartóként felkészülhetsz a gyereknevelésre, a gyerekeid is sokkal felelősségteljesebb felnőtté válnak egy kutya mellett.
  8. A kutyád feltétel nélkül fog szeretni és soha nem beszél vissza. :) A cikk folytatása

Okos bőr- és hajápolás, azaz hogyan (t)együk magunkat széppé

Szépítő étrend

Bőrünk és hajunk megjelenése leginkább az általános egészségi állapotunkat tükrözi vissza, így számos tényező hatással van rá. Nem mindegy hogyan étkezünk, hogyan működik a pajzsmirigyünk, milyen a vérkeringésünk, milyen állapotban van a májunk és a veséink, illetve táplálékkiegészítőket fogyasztunk, milyen kozmetikumokat használunk és nem utolsó sorban az, hogy milyen korúak vagyunk. Mindenesetre korunktól függetlenül kihozhatjuk magunkból a legtöbbet. Nézzük milyen eszközökhöz érdemes folyamodnunk!  A cikk folytatása


 

Kipróbált receptek környezetbarát tisztítószerek készítéséhez

Ökotisztítás

Próbáld meg a lehető legkevesebb kárt okozni léteddel a természetnek és az élőlényeknek! – ez a „nem ártás” filozófiája. Mindezt könnyen és olcsón megvalósíthatod a tisztítószerek területén is.  A cikk folytatása

Pajzsmirigy-megbetegedések okai és oki kezelésük

Jódozott só

A tüneti kezelésen alapuló orvosi protokolltól való eltéréshez a betegnek is lépéseket kell tennie az életmódjának megváltoztatásában, de sajnos a legtöbb esetben a páciens hozzáállásából hiányzik ehhez a kellő motiváció, így az orvosi gyakorlat leginkább a tüneti kezelésen alapul. Így van ez a leggyakoribb pajzsmirigy-megbetegedések esetén is. A cikk folytatása


Az almaecet nem hatékony a fogyás elősegítésében

Az almaecet nem hatékony

Az Carol S. Johnston szerint az ecetsav úgy tűnik, hogy tényleg zavarhatja a keményítőmolekulákat lebontó enzimeket. Ez bármilyen típusú ecettel, például bor-, gránátalma ecettel vagy akár fehér desztillált ecettel is kiváltható, nincs kiemelkedő szerepe az almaecetnek. Minden esetben az ecetsav (acetic acid) tartalom felelős ezért.  A cikk folytatása

A szénhidrátszegény étrendek mellékhatásai

A magas zsiradékbevitel és az éhezés hasonló hormonális válaszokat produkál, ugyanis a szervezet mindkét esetben a kortizol nevű stresszhormonnal igyekszik a sejtek vércukorfelvételét megakadályozni, így védi meg a szénhidrátigényes létfontosságú szervek energiaellátását. Például az agy kellő vércukorszint hiányában először görcsrohammal reagál, majd pedig beáll az agyhalál, így a szervezet elsődleges célja az izomsejtek vércukorfelvételének blokkolása, ha nem áll rendelkezésre elegendő glükóz. A cikk folytatása


A legtöbb divatos méregtelenítő eljárás veszélyes is lehet

Méregtelenítés

Manapság a „méregtelenítés” divatját éljük. Sokféle praktikát olvashatunk a témában az ezt népszerűsítő oldalakon, de legtöbb eljárás sajnos hatástalan, sőt gyakran egyenesen káros.

A legfőbb méregtelenítő szerveink a májunk és a veséink, így leginkább azok a méregtelenítő technikák segítenék szervezetünket a káros anyagok eltávolításában, amelyek ezen szervek munkáját támogatják, ez pedig véletlenül sem azt jelenti, hogy esetleg túl is stimulálják. Sok esetben méregtelenítésként hirdetik azokat a módszereket, ahol hashajtással vagy a vese túlzott vizeletkiválasztásra kényszerítésével próbálnak eredményeket elérni. Cikk folytatása