Itt az idő az örökbefogadásra!

Így támogathatsz pénz nélkül és egyszerűen árván maradt kis állatokat: egyszerűen megosztod ezt a cikket. :)

Ha nem is szeretnél most örökbe fogadni egy árva kutyust, az ismerőseid körében akkor is akadhat, akinek pont ezzel segíthetsz rátalálni egy szerető kis szőrgombócra.

Itt az idő az örökbefogadásra! Hogy miért?

 1. Soha többé nem leszel egyedül.
 2. Bizonyított tény, hogy a kutyák jelenlétében a legtöbb súlyos betegség sokkal könnyebben gyógyul.
 3. Szőrös kis társad a legszomorúbb időszakokban is vidámságot hoz.
 4. A kutyások sokkal többet mozognak a sétáltatások és kirándulások miatt, így egészségesebben élnek.
 5. Szélesebb baráti körre lehet szert tenni, mert a kutyások összejárnak.
 6. Könnyebb párra találni, ha nem a gép előtt ülsz. Már a kutya megléte is egy jó indok az ismerkedésre.
 7. Felelős állattartóként felkészülhetsz a gyereknevelésre, a gyerekeid is sokkal felelősségteljesebb felnőtté válnak egy kutya mellett.
 8. A kutyád feltétel nélkül fog szeretni és soha nem beszél vissza. :)


Kép: ©FreeImages.com/Piotr_Ciuchta

Felelős állattartás 6 pontja:

 1. Rendesen táplálod, biztonságos helyet biztosítasz neki, orvoshoz viszed, ha szükséges, beoltatod. Tisztán tarod, megóvod az élősködőktől. A szőrét tisztán és csomómentesen tartod.
 2. Ellátod csippel, amit minden oltásnál leellenőriztetsz. A csiphez kapcsolt adataidat frissen tartod. Legyen a kutyádnak névvel, címmel, elérhető telefonszámmal ellátott jól és könnyen olvasható, jól látható gravírozott medálja is.
 3. Vigyázol, hogy ne üsse el az autó. Ha kerted van, akkor alaposan leellenőrzöd a kerítést, ha sétáltatod, akkor kihúzható pórázzal vezeted, így szabadon mozoghat, és vigyázni is tudsz rá. Elengedve egy másik kutya vagy macska, esetleg vad után is elfuthat. Ha elakarod engedni, akkor ezekre a helyzetekre is tanítsd be egy biztonságos (elkerített) kutyaiskolában.
 4. A kutyapiszkot összeszeded, így biztosítod a békét, és így a nem kutyások is megszerethetik a kutyusokat.
 5. Szilveszteri időszakban és augusztus 20-án bezárod, sétáltatás közben is különös tekintettel vagy rá, a legrizikósabb időben nem sétáltatod.
 6. Ha valamilyen komoly okod van arra, hogy a meglévő kutyádról nem tudsz tovább gondoskodni, akkor saját magad keresel neki új gazdád. Addig ne nyugodj, míg nem találsz egy igazán rendeset. Hűséges társad megérdemli, hogy ne dobd az utcára vagy ne vidd menhelyre. Örökre felelősséggel tartozol azért, akit megszelídítettél.
 7. Végül, de nem utolsó sorban: szeretgesd sokat :), simogasd, neveld meg, és soha ne bántalmazd!


Figyelem! A kiskutyák a fogaik cserélése miatt bizony szétszedhetnek néhány dolgot, így ezt is vedd fontolóra befogadás előtt. A legjobb, ha adsz neki bőven olyan rágni való játékot, ami biztonságos. Ne feledkezz el a chipről és arról, hogy nyaralás alkalmával esetleg rá kell bíznod valakire! :)
 

A cikk megosztásán kívül is segíthetsz az árva kutyákon. Keress a lakókörzetedben állatvédőket, illetve menhelyet. Ne habozz!

Én is mutatok kettőt:

Nekem az érdi Sirius Alapítványra és az Ajkai Ebrendészeti telepre esett a választásom.

Sirius Alapítvány elérhetőségei:

 1. Gazdikereső kutyusok
 2. Facebook oldal
 3. MEGKÖZELÍTHETŐ:
  a menhely Érd és Százhalombatta között a 6-os főút mellett található, a 25. kilométerkövet kb. 200 méterrel elhagyva közvetlenül a körforgalom előtt kell balra fordulni a murvázott földútra (a műhelyeknél).

A másik választásom Antal Laura által vezetett Ajkai Ebrendészeti Telep:

 1. Ajkai Állatvédő Egyesület
 2. Elérhetőség

Az alábbiakban felsorolt dolgokra folyamatosan szüksége van minden állatmenhelynek, ha teheted segíts:

 • állateledel (száraz táp, konzerv, jutalomfalatok, kutyaszalámi, stb.)
 • tejtermékek
 • húsfélék (felvágottak, akár emberi fogyasztásra már nem alkalmas fagyasztott húsok)
 • rizs
 • tésztafélék
 • kukoricapehely, puffasztott gabona
 • száraz kenyér (penészmentes)
 • tisztító- és fertőtlenítőszerek
 • seprű, lapát, felmosószett
 • állatgyógyászati termékek: féreghajtó szerek, sebfertőtlenítők, fecskendők, betegségek elleni vakcinák, bolha- és kullancsirtó szerek, gyógysamponok
 • lejárt elősegélydobozok
 • pórázok, nyakörvek
 • pokrócok, takarók, törülközők, puha rongyok, lepedők, szőnyegek
 • kutyajátékok, labdák, plüssállatok
 • nyomdai raklapok
 • faforgács, szalma minden mennyiségben
 • vödrök (kisebb-nagyobb műanyag, ill. fém)
 • jó állapotú kutyaházak
 • ingyenes szakmunka (kőműves, asztalos, stb)
 • és nem utolsó sorban pénzfelajánlásra

 

Laczkovich Eszter © Minden jog fenntartva. Copyright by https://www.zoldhaz.info

A www.zoldhaz.info weboldalon megjelenő teljes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll

A cikkek és a weboldalon álló tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos a cikket teljes hosszúságában, ill. nagyobb terjedelmében átvenni, felhasználni, átdolgozni. A tartalmat rövidebb idézetben felhasználó köteles jól láthatóan megjelölni a szerzőt, illetve aktív linken az oldat. A jogosulatlan felhasználó anyagi felelősséggel tartozhat. Amennyiben a jogosulatlanul átvett tartalmat bevételszerzésre használta, az így megszerzett haszon teljes összegének átadására kötelezhető a polgári jog szakaszai alapján. © Minden jog fenntartva.
 

Itt az idő az örökbefogadásra?

Fogadj örökbe

Itt az idő az örökbefogadásra! Hogy miért?

 1. Soha többé nem leszel egyedül.
 2. Bizonyított tény, hogy a kutyák jelenlétében rengeteg súlyos betegség sokkal könnyebben gyógyul.
 3. Szőrös kis társad a legszomorúbb időszakokban is vidámságot hoz.
 4. A kutyások sokkal többet mozognak a sétáltatások és kirándulások miatt, így egészségesebben élnek.
 5. Szélesebb baráti körre lehet szert tenni, mert a kutyások összejárnak.
 6. Könnyebb párra találni, ha nem a gép előtt ülsz. Már a kutya megléte is egy jó indok az ismerkedésre.
 7. Felelős állattartóként felkészülhetsz a gyereknevelésre, a gyerekeid is sokkal felelősségteljesebb felnőtté válnak egy kutya mellett.
 8. A kutyád feltétel nélkül fog szeretni és soha nem beszél vissza. :) A cikk folytatása

Okos bőr- és hajápolás, azaz hogyan (t)együk magunkat széppé

Szépítő étrend

Bőrünk és hajunk megjelenése leginkább az általános egészségi állapotunkat tükrözi vissza, így számos tényező hatással van rá. Nem mindegy hogyan étkezünk, hogyan működik a pajzsmirigyünk, milyen a vérkeringésünk, milyen állapotban van a májunk és a veséink, illetve táplálékkiegészítőket fogyasztunk, milyen kozmetikumokat használunk és nem utolsó sorban az, hogy milyen korúak vagyunk. Mindenesetre korunktól függetlenül kihozhatjuk magunkból a legtöbbet. Nézzük milyen eszközökhöz érdemes folyamodnunk!  A cikk folytatása


 

Kipróbált receptek környezetbarát tisztítószerek készítéséhez

Ökotisztítás

Próbáld meg a lehető legkevesebb kárt okozni léteddel a természetnek és az élőlényeknek! – ez a „nem ártás” filozófiája. Mindezt könnyen és olcsón megvalósíthatod a tisztítószerek területén is.  A cikk folytatása

Pajzsmirigy-megbetegedések okai és oki kezelésük

Jódozott só

A tüneti kezelésen alapuló orvosi protokolltól való eltéréshez a betegnek is lépéseket kell tennie az életmódjának megváltoztatásában, de sajnos a legtöbb esetben a páciens hozzáállásából hiányzik ehhez a kellő motiváció, így az orvosi gyakorlat leginkább a tüneti kezelésen alapul. Így van ez a leggyakoribb pajzsmirigy-megbetegedések esetén is. A cikk folytatása


Az almaecet nem hatékony a fogyás elősegítésében

Az almaecet nem hatékony

Az Carol S. Johnston szerint az ecetsav úgy tűnik, hogy tényleg zavarhatja a keményítőmolekulákat lebontó enzimeket. Ez bármilyen típusú ecettel, például bor-, gránátalma ecettel vagy akár fehér desztillált ecettel is kiváltható, nincs kiemelkedő szerepe az almaecetnek. Minden esetben az ecetsav (acetic acid) tartalom felelős ezért.  A cikk folytatása

A szénhidrátszegény étrendek mellékhatásai

A magas zsiradékbevitel és az éhezés hasonló hormonális válaszokat produkál, ugyanis a szervezet mindkét esetben a kortizol nevű stresszhormonnal igyekszik a sejtek vércukorfelvételét megakadályozni, így védi meg a szénhidrátigényes létfontosságú szervek energiaellátását. Például az agy kellő vércukorszint hiányában először görcsrohammal reagál, majd pedig beáll az agyhalál, így a szervezet elsődleges célja az izomsejtek vércukorfelvételének blokkolása, ha nem áll rendelkezésre elegendő glükóz. A cikk folytatása


A legtöbb divatos méregtelenítő eljárás veszélyes is lehet

Méregtelenítés

Manapság a „méregtelenítés” divatját éljük. Sokféle praktikát olvashatunk a témában az ezt népszerűsítő oldalakon, de legtöbb eljárás sajnos hatástalan, sőt gyakran egyenesen káros.

A legfőbb méregtelenítő szerveink a májunk és a veséink, így leginkább azok a méregtelenítő technikák segítenék szervezetünket a káros anyagok eltávolításában, amelyek ezen szervek munkáját támogatják, ez pedig véletlenül sem azt jelenti, hogy esetleg túl is stimulálják. Sok esetben méregtelenítésként hirdetik azokat a módszereket, ahol hashajtással vagy a vese túlzott vizeletkiválasztásra kényszerítésével próbálnak eredményeket elérni. Cikk folytatása